Ismét szabadlábon van a korrupció miatt elítélt volt pakisztáni kormányfő

2018.09.19. 12:59

Pár hónap után kiszabadult a börtönből Navaz Saríf korrupció miatt elítélt volt pakisztáni miniszterelnök és lánya, miután a bíróság a fellebbezés idejére elrendelte börtönbüntetésük végrehajtásának felfüggesztését.

Sarífot tíz évre börtönre ítélték idén, lánya pedig hét évet kapott, mert nem tudott elszámolni azoknak a pénzeknek az eredetével, amelyekből a többi között Londonban luxusingatlanokat vásároltak, és

Saríf adóbevallásában sem tüntette fel az összegeket.

Navaz Saríf, volt pakisztáni kormányfő és lánya, Maryam.Forrás: AFP

A bíróság óvadék ellenében helyezte őket szabadlábra.

"A felső bíróság felfüggesztette a korábbi döntést, amely csupán a választásokat akarta manipulálni"- mondta Ahszán Ikbál korábbi belügyminiszter, aki Saríf idején töltötte be ezt a tisztséget.

Havádzsa Ászif volt külügyminiszter pedigaz igazság győzelmének nevezte a döntést.

Saríf maga is kétségbe vonta az őt bűnösnek kimondó bírósági ítéletet, és úgy fogalmazott, hogy az nem alapul semmilyen bizonyítékon.

Szerinte az ügy politikailag motivált, és célja nem más, mint ő és pártja lejáratása.Navaz Saríf ellen több bírósági ügy is folyamatban van.

Sarífot, aki háromszor volt Pakisztán miniszterelnöke, tavaly áprilisban távolította el kormányfői székből a bíróság, és egész életére eltiltotta a közügyektől.