Mindkét pozícióját meg kívánja tartani a német politikus. Interjút adott Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke. Ebben távlati terveiről és az az október 14-i tartományi törvényhozási választásról is.

Nem tervez lemondást a bajorországi tartományi törvényhozási választás után Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, a politikus egy vasárnapi interjúban jelezte, hogy mindkét tisztségét meg kívánja tartani az október 14-i törvényhozási választás után.

Horst Seehofer a Welt am Sonntag című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy az a meggyőződése, hogy a CSU megőrizheti abszolút többségét a müncheni Landtagban.

Horst Seehofer német belügyminiszter a német parlamenti alsóház, a Bundestag ülésén Berlinben 2018. július 5-énForrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

Elővigyázatosságból felhívom a figyelmet, hogy a menekültügyi politikában mindent együtt csináltunk – jegyezte meg Horst Seehofer.

Nagy művet kell alkotnom– mondta arra a kérdésre, hogy a Landtag-választás után is folytatja-e munkáját.

Olyan politikára van szükség, amely ismét jobban odafigyel a lakosságot foglalkoztató ügyekre, amely gondoskodik a rendről, a jog érvényesítéséről, a közbiztonságról és a szociális biztonságról.

Ezt a küldetést teljesíteni fogom– jelentette ki Horst Seehofer.

Arra a kérdésre, hogy a pártelnöki tisztséget is megtartja-e, rámutatott, hogy a CSU tavaly decemberi kongresszusán két évre szóló elnöki megbízatást kapott.