Magyar rabszolgatartókat ítéltek el Angliában

2018.10.25. 14:29

Összesen 43 év börtönre ítéltek Angliában egy magyar családot, mert nőket csempésztek be az országba. Szebb jövőt ígértek nekik, aztán prostitúcióra kényszerítették és rabszolgaként tartották őket.

A hattagú család 2012 és 2017 között magyar nőket csempészett be a szigetországba azzal, hogy takarítói munkát fognak kapni. Ehhez képest prostitúcióra kényszerítették a nőket, a szolgáltatásokat felnőtt oldalakon hirdették.

Forrás: Nottinghamshire Police

A család több mint 20 bordélyházat alakított ki Derbyshire és Nottinghamshire megyében, és hotelszobákban is dolgoztatták a lányokat – írja Facebook-oldalán a Nottinghamshire-i rendőrség.

A rabszolgatartók úgy buktak le, hogy az egyik prostitúcióra kényszerített nő üzenetet tudott küldeni a Magyarországon élő családjának. Ebben leírta, hogy mit tettek vele, azt is, hogy fogva tartják. A nő anyja hívta a magyar rendőröket, akik szóltak brit kollégáiknak.

Amikor a brit rendőrség lecsapott, a rabszolgatartók vezére, Cs. Csaba telefonokat és számítógépeket tört össze, hogy eltűntesse a bizonyítékokat. Néhány nő már haza tudott jönni, de a rendőrség információi szerint még lehetnek áldozatok Angliában.

A hatóságok elmondása szerint Cs. Csaba azzal viccelődött, hogy annyi pénze van, hogy akár bársonyt is használhatna WC-papír helyett.

Az ügyben a helyi bíróság hétfőn hozott ítéletet. Eszerinta 31 éves Cs. Csaba emberrablás, rabszolgatartás és prostitúcióra kényszerítés miatt 13 év börtönt kapott, a 29 éves Cs. Róbertet szintén emberrablás és prostitúcióra kényszerítés miatt 8 évre ítélték. Az 52 éves id. Cs. Csaba, a 42 éves R. Edit és a 33 éves R. Gabriella 8, illetve 6-6 év börtönt kaptak, a 49 éves V. Juliannát pedig 2 év börtönre ítélte a nottinghami bíróság.