V4NA: Itt a kapcsolat az Európai Néppárt és Soros között

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Néppárt és a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítvány európai politikával foglalkozó intézete, az eligazodást segítő közös előadást szervezett a líbiai háborús gazdaságról. Erről árulkodik az Európai Parlament folyosóján talált dokumentum – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

„A líbiai háborús gazdaság leküzdéséért, ajánlott politikák az EU szerepvállalásához” – ez áll a Cristian Dan Preda néppárti képviselő által jegyzett program fejlécén. Az esemény a Konrad-Adenauer-Stiftung és

a Soros György által alapított Open Society európai politikával foglalkozó intézetének társszervezésében valósult meg.

Forrás: Origo

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint a találkozó formálisan megjelölt célja a líbiai gazdaság stabilizálása volt. Mivel az ENSZ növelte erőfeszítéseit a gazdasági reformok elősegítésében, a KAS egy tágabb és érthetőbb líbiai EU-s politikát kért, valamint az unió támogatását a közös cél eléréséhez.

A konferencián részt vett Stephanie T. Williams, aki az ENSZ-főtitkár személyes képviselője a líbiai politikai ügyekben. A megbeszélésen képviseltette magát az Európai Tanács és a Bizottság is. Szintén felszólalt Dr. Srdjan Cvijic, a Nyílt Társadalom alapítvány demokratizálódási folyamatokra szakosodott politikai elemzője.