Manfred Weber arról beszél, harcol a korrupció ellen, de saját magának összetrükközött 125 milliót

Menfred Weber, iroda, ház
Manfred Weber "irodája"
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság elnöki tisztjét egyre haloványabb esélyekkel megszerezni próbáló Manfred Weber legutóbb Athénban programot hirdetve a korrupció elleni harc fontosságáról is beszélt. Mindeközben az elmúlt években trükkös eszközökkel, ravaszkodva, joghézagokat kihasználva zsebre vágott legalább 400 000 eurót, azaz hozzávetőleg 125 millió forintot - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Lényegét tekintve saját magától bérel irodát, egy alsó-bajorországi faluban álló családi házában.
Vágólapra másolva!

Havi 4332 euró, azaz hozzávetőleg 1 millió 400 ezer forint.

Minden egyes hónapban ennyit kapnak az Európai Parlament képviselői általános költségtérítésként, az iránymutatás szerint elsősorban egy hivatalos iroda fenntartására. Elszámolniuk nem kell, számlákat nem kérnek tőlük, Weber ebben a joghézagban látta meg a nagy lehetőséget.

Az ügyeskedő néppárti politikus a saját családi házát nevezte ki pártirodának, hogy ez az összeg is nála maradhasson.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és csúcsjelöltje Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Egy apró alsó-bajorországi falucskában, kis túlzással az isten háta mögötti Wildenbergben áll a háza, amiben életvitelszerűen lakik. Ebben az épületben a földszinti részt keresztelte át irodának,

nyilvánvalóan azért, hogy így saját maga tarthassa meg azt a pénzt is, amit irodabérletre kellene fordítania.

Az, hogy ez a falucska ugyancsak messze esik a nagyvárosoktól, így a választópolgároknak nem könnyű felkeresni szeretett képviselőjüket, nem számított.

A V4NA újságírói a saját szemükkel látták Wildenbergben, Manfred Weber még arra sem vette a fáradtságot, hogy kiírja a kapura, ez az ő képviselői irodája.

2004-től 15 év, azaz 180 hónap alatt - ha csak a 4332 euró felét számítjuk megspórolt bérleti költségként - száznyolcvanszor 2150 eurót,

forintra átszámítva közel 125 milliót sikerült zsebre vágnia.

Ráadásul ebből a keretből kifizethette akár a családi ház teljes rezsijét is. Számlákat Brüsszelben erről sem kértek. Az EU-bürokraták nem kicsinyeskednek ilyesmivel. Ők aztán tudják, hol is van a legjobb helye az európai adófizetők pénzének.

Megérkezés a saját magától bérelt „irodába", 2019. április 30. 22.30.

Manfred Weber "irodája" Forrás: V4NA