Húsevő baktériummal fertőződött meg, miközben unokájával horgászott - videó

George Billiris, florida, fertőzés
Vágólapra másolva!
Múlt hónapban fertőződött meg egy hajókapitány Floridában a Mexikói-öbölben, miközben unokájával horgászott. Egy húsevő baktérium támadta meg. Kevesebb, mint egy nap után pedig egy fájdalmas hólyagot fedezett fel a lábán. Családja súlyosnak ítélte meg a tüneteket, így azonnal kórházba siettek vele, ahol július 23-a óta kapja a kezeléseket.  
Vágólapra másolva!

- mondta George Billiris kórházi ágyáról.

Hozzátette, hogy hallott mostanában halálesetekről és fertőzésekről a Mexikói-öböl vízéhez kötődően, de annyira nem keltette fel a figyelmét, mert ezek nem vele vagy családjával történtek.

Az orvosok szerint az antibiotikumos kezelés és a gyors beavatkozás segített visszafordítani a fertőzést.

A Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (CDS) szerint a Vibrio vulnificus annak a nagyjából egytucatnyi Vibro-fajnak az egyike, mely emberi megbetegedést okoz.

A baktérium tengerparti vizekben él, és amikor melegebb a víz, nagyobb számban van jelen.

Alulműködő immunrendszerrel, májbetegséggel rendelkezőknél nagyobb az esély arra, hogy súlyos betegség vagy szövődmény alakul ki, de akkor is előfordulhat, ha nyers vagy nem megfelelően előkészített kagylót fogyaszt valaki, vagy nyílt sebe érintkezik a sós vízzel.

A Vibrio vulnificus-szal való megfertőződés komoly betegségekhez vagy akár végtag-amputációhoz is vezethet. A CDS szerint

7/1 a halálozási arány.

George Billiris többek között azért is hálás, hogy 10 éves unokája nem fertőződött meg a betegséggel. Ahogy mondta,

-írja a Fox News.