Tigriskölyköket találtak egy szlovák nőnél, nemzetközi botrány lett belőle

Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Csupán néhány napos tigriskölyköket találtak egy szlovákiai nő lakásán, Ausztriában. Az ottani média azonnal csempészéssel gyanúsította meg a nőt, az igazság azonban teljesen más - számolt be az esetről a Markíza tévé riportja alapján a Paraméter.sk felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

Minap az osztrák sajtó arról cikkezett, hogy

Hainburgban két kritikus állapotban lévő tigriskölyköt találtak egy szlovákiai nő lakásán.

Az ausztriai állatvédők azonnal meggyanúsították a nőt, hogy a tigriseket becsempészte az országba, és el akarja őket adni a feketepiacon.

Közben kiderült, hogy Lucia ápolóként dolgozik, és már tíz éve foglalkozik tigrisek megmentésével, jelenleg a szenci járásbeli Egyházfán található Szibériai Tigrisek Oázisa nevű parknak segít.

A parkban három tigriskölyök született, kettő viszont annyira kritikus állapotban volt, hogy az intézménnyel együttműködő ausztriai állatorvoshoz kellett vinni. A park vezetői megegyeztek Luciaval, hogy egy éjszakára magánál tartja az állatokat, mivel huzamosabb ideje ő is Ausztriában él.

Pénteken hajnalban viszont rendőrök dörömböltek az ajtaján, Lucia szerint pedig a tigrisek ezután kerültek valós életveszélybe.

Az osztrák rendőrökkel két nő is érkezett egy menhelyről, akik állítólag azt sem tudták, hogyan bánjanak a kölykökkel.

Illusztráció. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Lucia figyelmeztetése ellenére kivették a tigriskölyköket az otthoni inkubátorból, kesztyű nélkül fogdosták őket, miközben a kezüket sem fertőtlenítették.

Egyikük állítólag belenyomta az ujját az egyik kistigris szájába, és készített vele egy szelfit.

Az egyházfai park tulajdonosa szintén megbotránkozott az ausztriai hatóságok fellépésén. Az osztrák hatóságok ugyanakkor azzal védekeztek, hogy az ápolónőnek nem volt engedélye arra, hogy tigriseket vigyen be, illetve rövid ideig tartson az országban.

Az osztrák rendőrség Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint,

átmenetileg a bécsi állatkertben helyezték el az elkobzott tigriskölyköket, és csak később döntenek arról, hogy mikor térhetnek vissza Szlovákiába.