Ki is valójában László Imre, az orvosnő beosztottját szexuálisan zaklató, Gyurcsány-párti polgármester-jelölt?

László Imre ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ bemutató beszél kivetítő Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY TÁRGY vezető
Budapest, 2017. november 18. László Imre, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi kabinet vezetője beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Egyre abszurdabb eszközökkel próbálja a balliberális oldal védeni a szexuális zaklatásával lebukott, Gyurcsány-párti, újbudai polgármesterjelöltet, László Imrét. Az ATV tegnap délutáni beszélgetőműsorában például egy ellenzéki, szakszervezetis vendég a természetesen semmiféle egyetemi tanári címmel nem rendelkező László Imrét következetesen "professzor úr"-nak hívta, mintegy jelezve, hogy milyen tekintélyes ember az egykori pártállami katonai kiképző-orvos. Az RTL Klub híradója is megpróbálta védeni a lebukott zaklatót. Mint ismert: a TV2 Tények című hírműsorának és az Origónak is arról beszélt egy köztiszteletben álló orvosnő, hogy László Imre 2012-ben szexuálisan zaklatta, és egyszer megpróbálta megerőszakolni. De nézzük, ki is László Imre, mit lehet róla tudni!
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-párt XI. kerületi polgármesterjelöltje 73 éves. Először különböző vidéki városokban volt katonaorvos, majd 1983-ban rámosolygott a szerencse. Felfigyelt rá a pártállam honvédelmi minisztere, Czinege Lajos, és kineveztette László Imrét kiképző főorvosnak. Később sem tett rosszat László Imrének, hogy a honvédelmi minisztériumban tudták: a pártállam egyik (akkori) legerősebb embere indította el karrierjét. A következő nagy ugrás az életében 1995, a Horn-kormány alatt. Váratlanul ő lesz a Központi Honvédkórház igazgatója, ekkor már ezredesi rangban. 2001-ben, 55 éves korában leszerelt, majd a Szent Imre Kórházat vezette, végül a magánorvosbizniszben kötött ki.

Forrás: MTI/Komka Péter

Vezette a súlyemelő-szövetséget is, de a 2004-es olimpia súlyemelő doppingbotránya után - hogy, hogy nem - lemondott minden tisztségéről.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász azt mondta az Origónak, hogy egy ilyen szexuális zaklatási ügy és erőszakos próbálkozás akár 8 év börtönnel is büntethető, vagyis nem évült el.