Megtalálhatták a caracali rém másik áldozatának maradványait

román tinédzser meggyilkolása
Bukarest, 2019. július 30. Meggyilkolt tizenötéves lány képei a bukaresti belügyminisztérium előtt kialakult spontán emlékhelyen 2019. július 29-én, három nappal a dél-romániai Caracalban elkövetett bűntett után. A lány megmenthető lett volna, de a rendőrök csak 19 órával az után hatoltak be a bűncselekmény helyszínére, hogy a későbbi áldozat háromszor is hiába telefonált az országos segélyhívó számra. A hatóságok tétlenkedése és mulasztásai tiltakozásra késztették a közvéleményt, ezért Nicolae Moga belügyminiszter július 30-án lemondott. MTI/EPA/Robert Ghement
Vágólapra másolva!
Elkészült azoknak a maradványoknak az antropológiai vizsgálata, amiket múlt héten találtak a nyomozók a Caracal melletti erdőben. Egyelőre annyit sikerült biztosan kideríteni, hogy a csontok egy 15 és 19 év közötti lánytól, de nem Alexandra Măceşanutól származnak - derül ki a törvényszéki orvostani intézet által küldött jelentésből.
Vágólapra másolva!

Törvényszéki antropológus szakértők vizsgálták meg azokat a csontmaradványokat, amelyekhez az ügyben gyanúsított Gheorghe Dinca vezette a nyomozókat augusztus 5-én - írja a Maszol. A vizsgálat nyomán készített előzetes jelentés értelmében

a csontmaradványok egy 15-19 év közötti lánytól származnak,

és eltérnek azoktól, amelyeket a Gheorghe Dincaházában találtak - áll a caracali gyikoságokkal foglalkozó Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) közleményében.

A törvényszéki orvostani intézet a következőkben megvizsgálja, hogy a csontmaradványok az áprilisban eltűnt Luiza Melencutól vagy más személytől származnak-e.

Mint ahogy azt az Origo is megírta, a nyomozók augusztus 5-én

égett csonttöredékeket és hamut találtak egy zsákban,

amelyekről Gheorghe Dinca azt állítja, hogy Luiza Melencu maradványai. A zsákot egy Caracal melletti erdőben találták meg, miután Dinca közölte a nyomozókkal, hogy hol van. Korábban a férfi azt állította, hogy Luiza holttestét az Oltba dobta, később pedig azt, hogy a Dunába.

Alexandra Macesanu és Luiza Melencu képei a bukaresti belügyminisztérium előtt kialakult spontán emlékhelyen 2019. július 29-én. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Gheorghe Dinca a kihallgatások során beismerte, hogy július 25-én megölte a 15 éves Alexandra Macesanut, miután rajtakapta, hogy telefonálni próbált. Állítása szerint utólag elégette a lány holttestét. A törvényszéki orvostani vizsgálat megállapította, hogy a Dinca házában talált csontmaradványok Alexandrától származnak.

A gyanúsított azt állítja, hogy ő ölte meg az áprilisban eltűnt, 18 éves Luiza Melencut is.

A házkutatás során nem csak a házat, hanem annak udvarát is átvizsgálják a rendőrök, amit nagyban megnehezít, hogy a telken korábban egy autószerelő műhely üzemelt, és nagyon sok rajta a lom. Miután múlthéten a rendőrök több konténernyi hulladékot elszállítattak, most

talajszkennerrel vizsgálják át a 2000 négyzetméteres területet

a Digi 24 információi szerint.

A nagy teljesítményű készülék röntgenfelvételeket készít a talajról, a nyomozók már ki is elemezték az első felvételeket, amik alapján számos rendellenességet fedeztek fel. A helyszínre szállítottak egy markológépet is.

A bíróság ma elrendelte a Gheorghe Dinca letartóztatásának meghosszabítását.

Bírósági forrás szerint kedden egy nő feljelentette Gheorghe Dincát, azt mondja, hogy

korábban megverte és megerőszalokta a férfi.

Az elrabolt 15 éves Alexandra ügye hatalmas közfelháborodást keltett Romániában, miután kiderült, hogy hiába hívta többször is a 112-es segélyhívószámot, a rendőrök nem hittek neki, kioktatták, a hatóságok nem voltak képesek idejében azonosítani a hívás helyét, és közbelépni, hogy megmentsék az életét.

Az ügy miatt előbb a román rendőrség országos és Olt megyei parancsnokát menesztették tisztségéből, lemondott a segélyhívót működtető különleges távközlési szolgálat (STS) vezetője, és a belügyminiszter is. Az oktatási miniszter is belebukott a botrányba, miután egy érzéketlen, az áldozatot hibáztató megjegyzése miatt a kormányfő leváltotta tisztségéből.