Rekordszinten Donald Trump falépítési tervének támogatottsága

Donald Trump
US President Donald Trump speaks to the media as he arrives at the White House in Washington, DC, on January 6, 2019, after meetings at Camp David. - US President Donald Trump stood firm Sunday on his demand for billions of dollars to fund a border wall with Mexico, claiming "tremendous" support inside his camp on the contentious issue which has forced a government shutdown now entering its third week."We have to build the wall," Trump told reporters as he left the White House for the Camp David presidential retreat. "It's about safety, it's about security for our country. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Rekordmagasságra nőtt a Donald Trump amerikai elnök által építeni szándékozott határfal népszerűsége az Egyesült Államokban. Az elnök továbbra is ragaszkodik a falhoz, és úgy tűnik, az idő neki kedvez.
Vágólapra másolva!

Soha nem volt még ilyen magas a mexikói-amerikai határra tervezett határvédelmi zár támogatottsága az Egyesült Államokban. A megkérdezettek 45 százaléka támogatja Donald Trump elnök tervét - olvasható a Daily Kos oldalán. A kutatásból kiderült, hogy például az 50 évesnél idősebbek körében

a fal támogatói vannak többségben.

Donald Trump Forrás: AFP/Jim Watson

Az Egyesült Államokban hetek óta nem sikerült megállapodni abban, hogy a kormányzati működésre megszavazott költségvetés tartalmazza-e az amerikai-mexikói határra tervezett fal 5,7 milliárd dolláros építési költségeit.

Donald Trump elnök ragaszkodik hozzá,

a törvényhozás demokrata párti vezetői viszont hajthatatlanok, és csupán annyi kompromisszumra hajlandók, hogy a költségvetés megszavazása és valamennyi kormányzati hivatal munkájának újraindulása után majd tárgyalnak a határfalról is.