Karambolozott egy távolsági busz és egy tartálykocsi, sokan meghaltak Karacsi mellett

2019.01.22. 08:21

Legalább 27 ember meghalt Pakisztán déli részén egy távolsági busz és egy tartálykocsi karamboljában – közölték kedden helyi tisztviselők.

A baleset a Karacsi kikötőváros közelében fekvő Hub településnél történt hétfő késő este – mondta az egyik tisztségviselő, Sabbir Mengál. A busz 33 emberrel tartott a délnyugati Beludzsisztán tartományba, amikor frontálisan összeütközött egy tartálykocsival.

Mindkét jármű teljesen kiégett, az áldozatok felismerhetetlenné égtek, ezért DNS-vizsgálattal fogják őket azonosítani.

Afganisztánban szinte havonta történik hasonló tragédiaForrás: AFP

Négy súlyos sebesültet egy karacsi kórházba szállítottak, mindössze ketten úszták meg könnyebb sérülésekkel a tragikus balesetet. Pakisztánban az utak és a járművek rossz állapota, valamint a közlekedési szabályok be nem tartása miatt rengeteg a közúti baleset. A kormány adatai szerint évente több mint ötezren halnak meg az utakon.

A közlekedési baleset áldozatait viszik egy halottasházban, Karacsiban 2019. január 22-én. Legkevesebb 27 ember életét vesztette a Karacsi kikötőváros közelében fekvő Hub településnél, amikor egy távolsági busz és egy tartálykocsi frontálisan ütközöttForrás: MTI/EPA/Sahzaib Akber

Másfél éve, 2017 júniusában egy tartálykocsi felborult, majd kigyulladt Kelet-Pakisztánban. A környékbeli emberek a helyszínre gyűlve elkezdték összegyűjteni a tartályból kifolyó üzemanyagot, de egy szikra lángra lobbantotta azt, és a tűzben több mint kétszázan meghaltak.