Nyakon lőtt egy magyar nőt egy román rendőr

2019.02.12. 17:30

Nemcsak hogy bocsánatot nem kért, de még fel sem kereste a román rendőrség annak a magyar nőnek a családját, akit nyakon lőtt egy rendőr Marosvécsén.

Ahogy azt az Origo is megírta, a járőrök igazoltatni akarták egy autó sofőrjét, aki a jelzésük ellenére nem állt meg. Üldözni kezdték. A hajsza közben hívták a marosvécsi kollégáikat is. Ők is meg akarták állítani a száguldozó autót, de mivel az még csak nem is lassított, az egyikük rálőtt. Összesen hat lövést adott le.

Az autót ugyan nem találta el, de az arra sétáló, 59 éves Lovász Hajnal nyakát igen.

Amikor a rendőrök látták, hogy a nő életveszélyesen megsérült, hagyták elhajtani az autót, és azonnal mentőt hívtak a sérülthöz. A nőt először a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba vitték, ahonnan átszállították Kolozsvárra.
Bár a hozzátartozók számára a formaságoknak most nem sok jelentőségük van, mégis meglepőnek tartják, hogy sem hivatalosan, sem másként nem kereste meg a rendőrség őket
– mondta el a Székelyföld.ma-nak a magyarói nő fia, Lovász József, majd hozzátette,

az anyja elájult, amikor meglőtték.

Az asszony éppen a szomszéd faluból gyalogolt haza, amikor megsebesült.

A rendőrök ahelyett, hogy bocsánatot kértek volna az áldozat családjától, csupán annyit írtak közleményükben, hogy a rendőr 25 éves tapasztalattal rendelkezik, pszichológiailag rendben találták, és 13 éve még egyetemi diplomát is szerzett.