Összecsapások voltak a migránsok és a rendőrök között Szalonikiben

2019.04.05. 14:46

A M1 aktuális csatorna pénteken a helyszínről jelentette, hogy összecsaptak a görög rendőrök és az újonnan Szalonikihez érkező migránsok, a rendőrök többször is könnygázt vetettek be. 

Összecsaptak a görög rendőrök és az újonnan Szalonikihez érkező migránsok. Muci Attila, az M1 csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója azt közölte, hogy a csütörtöki után, pénteken újabb összecsapások lehetnek, mivel pénteken délelőtt szervezők jártak sátorról sátorra, és arra bíztatták az embereket, hogy keljenek útra.  Ennek nyomán a migránsok - mintegy 1500 ember - lebontották a sátrakat, és összepakoltak.

Az újságírók kérdéseire elmondták, hogy elszántak, és abban bíznak, hogy miközben haladnak az észak-macedón határ felé, a Nea Kavala-i táborban tartózkodó további ezer migráns is csatlakozik hozzájuk, így már kellő erőt tudnak felmutatni.

Tüntető illegális bevándorlókat tartóztatnak fel görög rohamrendőrök az észak-görögországi Szalonikitől nyugatra fekvő Diavatában lévő migránstábor előtt 2019. április 5-én. A tábornál több száz, Görögország különböző részeiből érkezett migráns gyűlt össze, hogy az észak-macedóniai határon áttörve, a Balkán-félsziget országain keresztül az Európai Unió gazdagabb államaiba vonuljonForrás: MTI/AP/Jánisz Papanikosz

Úgy vélekedett, hogy sor kerülhet a migránsok és a rendőrök közötti összecsapásra is, mert könnygázzal, hang- és villanógránátokkal felszerelt rohamrendőrök állják körül a tábort. Néhány migránst egyelőre megakadályoztak abban, hogy útnak induljanak - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK