Soros bárkái megint migránsok tucatjait hoznák Európába illegálisan

Málaga, 2019. január 15. Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a dél-spanyolországi Málaga kikötőjébe 2019. január 15-én. A spanyol tengeri mentőszolgálat hajója hat csónakon utazó több mint 330 fekete-afrikai migránst vett fedélzetére a spanyol partok előtt. MTI/EPA/EFE/Alvaro Cabrera
Vágólapra másolva!
A Secolo d'Italia nevű olasz lap arról írt, hogy a Sea Eye nevű német NGO Németország zászlaja alatt közlekedő Alan Kurdi hajója pár napja 64 illegális bevándorlót próbált sikertelenül kitenni az olaszországi Lampedusa szigeténél.
Vágólapra másolva!

A hajó ezután Málta felé vette az irányt, ahol a lap szerint a Migrant Offshore Aid Station Foundation (MOAS) nevű, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által finanszírozott segélyállomás veszi fel a migránsokat – számol be a Tűzfalcsoport.

Az illegális bevándorlókat Líbia partjai közelében vette fel a Soros-bárka, de Matteo Salvini olasz belügyminiszter intézkedései miatt esélytelen, hogy kikössenek az olasz partoknál.

A politikus az olaszok biztonságára épülő politikája miatt már simán a legnépszerűbb hazájában, szigorú migrációs politikáját pedig a választók kétharmada támogatja. Idén februárra pedig szinte teljesen le is állt az Olaszországba irányuló illegális bevándorlás.

Szükség is van a kemény kézre, ugyanis migránsok alanyi jogok várják el az európaiaktól, hogy befogadják őket, csak azért, mert úgy gondolták, hogy útnak indulnak. Máskor viszont az elutasítást nehezen tűrő bevándorlók hajókat foglalnak el Málta közelében, hogy így köthessenek ki Európában.

A migránsok természetesen Olaszországba szerettek volna eljutni,

Matteo Salvini viszont rövidre zárta a kérdést,

mint írta: „a migránsok elfelejthetik, hogy Olaszországba jönnek". Arra is rávilágított, hogy az akció nem volt más, mint kalóztámadás.

A belügyminiszter ráadásul annyira bosszantja a sorosista bevándorláspártiakat, hogy nem győzik feljelenteni, amiért megvédi az olasz határt. Legutóbb, január végén például a német Sea Watch nevű Soros-szervezet jelentette fel az olasz államot az Emberi Jogok Európai Bíróságán, miután 47 illegális bevándorlót szállító hajójukkal nem köthettek ki Szicíliában. Az ügynek az lett a vége, hogy Salvini kijelentette: csak akkor szállhatnak partra a migránsok, ha utána azonnal Hollandiába vagy Németországba távoznak, az érintett NGO-k országába. A hajó ugyanis holland zászló alatt futott ki.

Érdekes csavar volt a történetben, hogy még a hollandoknak sem kellettek a migránsok, ugyanis a hajó szerintük „saját kezdeményezésre cselekedett".