Továbbra is a világ vezető egyetemei között a Szegedi Tudományegyetem

2019.06.19. 13:54

Ismét a világ vezető egyetemei közé került a Szegedi Tudományegyetem. A Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as ranglistáján az 501-510. helyen végzett az SZTE. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobbnak számít.

A világ legelismertebb, felsőoktatási tevékenységeket minősítő cége, a brit QS június 19-én tette közzé a 2020-as évre vonatkozó legfrissebb toplistáját – írja a Szeged Ma. Idén 82 ország 1620 egyeteme közül 1000 felsőoktatási intézményt rangsoroltak 6 szempont alapján. A lista összeállításakor figyelembe vették az akadémiai szféra és a munkáltatók értékelését, a tudományos munkák idézettségét, az oktatók és a hallgatók arányát, valamint a külföldi hallgatók és oktatók számát.

A Szegedi Tudományegyetem főépületeForrás: SZTE

A QS 2020-as listájára 6 magyar egyetem került, közülük a legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem érte el. A világrangsorban az SZTE az 501-510. helyen végzett. A korábbi évekhez képest javult az intézmény akadémiai elismertsége, és az SZTE-n tanuló külföldi hallgatók aránya is. A világ legjobb egyetemeinek Top 1000-es listáján elismertségi sorrendben szerepel még a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem.