Vádat emeltek egy nő ellen, mert terhesen verekedett, és haslövés miatt elveszítette a magzatot

Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek egy nő ellen az Egyesült Államok déli részén fekvő Alabama államban, mert várandós állapota ellenére összeverekedett egy másik nővel, majd haslövés következtében elveszítette a magzatot.
Vágólapra másolva!

Az AL.com című alabamai hírportál szerint az Egyesült Államok déli tagállamának egyik megyei vádesküdtszéke a 27 éves Marshae Jones ellen emelt vádat a meg nem született gyereke halálában játszott feltételezett szerepe miatt.

Jones ugyanis olyan vitát kezdett egy másik nővel, amely verekedésbe torkollott, és a másik nő ekkor önvédelemből hasba lőtte őt.

A vita azon folyt, hogy ki a gyerek apja.

Az eset tavaly decemberben történt, a Birmingham melletti Pleasant Grove városkában. Jones öthónapos terhes volt, és egy bolt előtt az utcán keveredett vitába egy másik nővel.

- mondta el a történteket Danny Reid, a városka rendőrségének hadnagya.

Elmondása szerint a másik nő, Ebony Jemison csak önvédelemből lőtt, ezért a gyerekét elveszítő nőt nem lehet a lövöldözés áldozatának tekinteni.

- mondta a hadnagy.

Az alabamai törvények értelmében emberölésnek minősül, ha valaki gondatlanságból más halálát okozza. A gondatlanságból elkövetett emberölésért húsz évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki.

A nyomozás elején a terhes nőt hasba lövő, 23 éves Ebony Jemisonnak is azzal kellett számolnia, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek ellene vádat, a vádesküdtszék azonban úgy döntött,

önvédelemből húzta meg ravaszt,

ezért nem emeltek ellene vádat.

Alabamában - ahol nemrégiben szavazták meg az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvényét - a gyereket váró nők a fogantatás pillanatától kezdve felelősséggel tartoznak a magzat életéért.