Szerveikért raboltak el két angoltanárt Vietnámban

Vágólapra másolva!
A 22 éves John Bothma és a 28 éves Mushfiq Daniels Vietnámban tanított angolt. Mindössze néhány hét maradt a vízumuk lejártáig. Már a hazautat tervezték, amikor nyom nélkül eltűntek. 
Vágólapra másolva!

A fiatalabb, Kempton Parki-i férfi, a 22 éves John Bothma, májusban tűnt el Ho Chi Minh városából. Két hónappal később, júliusban ugyanebből a városból tűnt el a 28 éves Mushfiq Daniels. Mindketten angolt tanítottak az ázsiai országban, mielőtt nyomuk veszett volna. Végül egy dél-afrikai humanitárius segélyszervezet jött rá, hol lehetnek - írja az ewn.co.za.

Kiderült, hogy a két angoltanárt szervkereskedők rabolták el.

Az országban több emberkereskedő bűnbanda is létezik. Nemrég egy vesékkel házaló csoportot sikerült felszámolniuk a vietnámi rendőröknek.

A hatóságok elárulták, hogy az elfogott bűnözőknek több műtőjük is volt és olyan képzett sebészek segítettek nekik, akik, akár előzetes előkészületek nélkül, bármikor hajlandók kiműteni valakiből egy szervet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi van a két tanárral, ének-e még vagy már végeztek velük.

– mondta el a segélyszervezet vezetője, Dr. Imtiaz Sooliman.

A férfi azt is hozzátette, hogy a vese mellett, a szívet, a tüdőt, a májat, de még a szemeket is kioperálják a donorokból.

Vietnámban azért van ekkora kereslet az emberi szervek iránt, mert ebben az országban csak nagyon kevesen ajánlják fel a szerveiket másoknak. Hitük szerint ugyanis ezek sem hiányozhatnak egy halott testből a feltámadás napján.