Migránsokkal teli hajók tartanak Európa felé, Magyarországra is akarnak küldeni migránsokat

2019.09.19. 13:21

Matteo Salvini távozása után a balra tolódó, és Magyarországgal megengedhetetlen hangnemet megengedő új olasz baloldali kormány tárt karokkal fogadja az illegális bevándorlókat. A Soros György pénzelte civil szervezetek hajói pedig jó katonaként szállítják is őket. Az új kormány szét akarja osztani az illegális bevándorlókat Európában, és Magyarországra is akarnak küldeni. Aki nem engedelmeskedik, az pénzbüntetést kap - ezzel fenyegetőzött az olasz kormányfő. 

Az SOS Mediterranée nevű nem állami szervezet (NGO) az egyik közösségi oldalán jelentette büszkén, hogy immár 182 illegális bevándorló van az Ocean Viking nevű hajójuk fedélzetén. A jelentések szerint kedden 109, szerdán pedig további 73 afrikai migránst vettek fel a fedélzetre. Az amerikai tőzsdepekuláns, Soros György által is bőkezűen támogatott NGO szerint a bevándorlók rossz állapotú, túlzsúfolt gumicsónakokban próbáltak eljutni Európába, de az Ocean Viking még a líbiai partoknál felvette őket - írta a Ripost. 

Soros György álciviljei fuvaroztatják az illegális bevándorlókatForrás: AFP/Anne Chaon

A hajóra egyébként 300 ember fér fel, és szakértők szerint a gyors telítődés jól mutatja, hogy a Földközi-tengeren át ismét egyre többen próbálnak meg Afrikából Európába jutni. Az Ansa nevű olasz hírügynökség jelentése szerint szintén szerdán 100 migráns érte el önerejéből az olaszországi Lampedusa szigetét.

A két hete hivatalba lépett új olasz kormánykoalíció pedig már be is jelentette, hogy szakít a volt olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes politikát folytató Matteo Salvini szigorú szabályozásával, és újra megnyitják a kikötőiket a migránsokat taxiztató NGO-hajók előtt. Ennek kapcsán Olaszország, Franciaország, Németország és Málta újból elővette a kötelező szétosztási, más néven a kötelező kvótarendszert. A németek és a franciák átvennék a tengeren érkező migránsok 25-25 százalékát, a maradék 50 százalék pedig a többi uniós tagország között lenne szétosztva. Az új baloldali olasz kormány Magyarországra is küldene migránsokat. 

Az olasz kormányfő megbüntetné azokat, akik nem akarnak migránsokatForrás: AFP/Anne Chaon

Guiseppe Conte olasz miniszterelnök pedig már arról beszélt, hogy pénzmegvonással büntessék azon uniós országokat, amelyek nem hajlandóak a rájuk erőltetett áttelepítési kvótának eleget tenni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kötelező kvóta kapcsán az elmúlt napokban többször is arról beszélt, hogy azt semmilyen körülmények között nem fogadja el a kormány.