Az elmúlt napokban New Jersey-t egy mosómedve tartotta lázban, egyes amerikai portálok szerint inkább rettegésben. Az "agresszív Mosó Masa" két idős embert meg is harapot, de volt, hogy egy egész családot kergetett a házuk körül - számolt be a nem mindennapos esetről a Fox News hírcsatorna.  

A New Jersey-i rendőrségnek napokon át okozott bosszúságot egy mosómedve, amellynek támadásaival kapcsolatban több bejelentést is kaptak a héten. Valahányszor mire kiszálltak a helyszínre, a vadállat kereket oldott. Az egyik alkalommal egy apa azért hívta ki a járőröket, mert előtte nem sokkal a "kis vadállat" a saját házuk körül kergette az egész családot.

"Mivel a sajtóból már korábban hallottunk róla, és azt is olvastuk, hogy vélhetőleg egy veszett állat van szó, ezért jobbnak láttuk inkább menekülni előle, mint szembe szállni vele - nyilatkozta az egyik helyi hírportálnak a családfő. A retteget mosómedve nem sokkal előtte egy 72 éves kertészkedő férfira csapott le. Neki a lábszárát meg is harapta viaskodás közben. Az utolsó komolyabb támadása után, csütörtök késődélután viszont pórul járt a kis betolakodó.

Pár órával korábban Maywood-ban, egy a tornácán hintaszékben pihenő 82 éves bácsira támadt rá.

A karján és a lábán is megharapta az idős urat, akinek a szomszédjai még időben a segítségére siettek, és  riasztották a rendőröket is.

Sőt, az egyik járőr háromszor is rálőtt az időközben a háztetőre felmenekült, a szakirodalom szerint jellegzetesen csíkos farkú és banditamaszkot viselő mindenevő négylábúra,  ám nem sikerült eltalálni, azaz állat megint csak kereket oldott. 

A mosómedve (Procyon lotor) egy közismert, csíkos farkú és jellegzetes banditamaszkot viselő mindenevő, amely remekül alkalmazkodott az emberek közelségéhez. Eredetileg Amerika lakója, de elvadult példányai Európa területén is életképes populációkat hoztak létre (illusztráció).Forrás: Wikipédia / Készítette: Carsten Volkwein

Aztán csütörtök délután állatvédőkkel közösen valódi rendőrségi hajtóvadászat vette kezdetét New Jersey külvárosában. Pár órán belül fülön is csípték a mosómedvét, akinél ez alkalommal betalált, igaz csak az altató lövedék. 

Rendőrségi közlés szerint még pár napig várni kell a laboratóriumi vizsgálatok eredményeire, hogy kiderüljön, valóban veszett volt-e a mosómedve, akit abban az esetben végleg el kell majd altatni.