Elfogták a merénylőket, akik felrobbantottak egy Ciszjordániában kiránduló izraeli családot

Ciszjordánia, terrorizmus, Dolev, forrás, robbantás
RAMALLAH, WEST BANK - AUGUST 23 : Ambulances and security forces arrive on the scene after an explosive device detonated near the Dolev settlement in the west of the West Bank city of Ramallah on August 23, 2019. An Israeli was reported killed and another two injured. Issam Rimawi / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Súlyosan megsebesült egy ciszjordániai forráshoz kiránduló háromtagú zsidó család még augusztusban, amikor felrobbant egy kiránduló ösvényen elhelyezett házilagos robbanószerkezet. A negyvenhat éves apát és tizenkilenc éves fiát helikopteren vitték kórházba, tizenhét éves testvére viszont a helyszínen meghalt. Az izraeli biztonsági erők elfogták a robbantásos merénylet feltételezett elkövetőit.
Vágólapra másolva!

A Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat szerint az őrizetbe vett

három palesztin férfi a Palesztin Felszabadítási Népfront (PFN) nevű szélsőséges szervezet tagja.

Mindhárman a Jeruzsálemtől északra fekvő Rámalláh térségéből származnak. A csoport vezetőjét a tájékoztatás szerint terrorista tevékenység miatt korábban már több alkalommal őrizetbe vették.

A robbantás helyszíne Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Issam Rimawi

Az izraeli elhárítás szerint a csoport 44 éves feje készítette a bombát, és ő volt az is, aki működésbe hozta azt, amikor meglátta az izraeli családot. A palesztin férfit már évek óta keresik, mert a második intifáda (a 2000 és 2005 közötti palesztin felkelés) idején

több merénylet előkészítésében is részt vett.

Izrael az 1967-es hatnapos háború során foglalta el Ciszjordániát és Kelet-Jeruzsálemet, amely területekre a palesztinok leendő államuk területeként tartanak igényt.