Hidvéghi Balázs: Úgy mentünk életeket, ha nem engedjük, hogy Európába illegálisan be lehessen jönni

Horizontal MIGRATION AND IMMIGRATION REFUGEE ILLUSTRATION RESCUE SAFETY BOAT MARINA
The Ocean Viking vessel which conducts search and rescue activities in the central Mediterranean for French NGO SOS-Mediterranee and Doctors Without Borders (MSF) arrives in Marseille harbour on July 29, 2019. - The Ocean Viking vessel arrived in Marseille for a technical stop before taking part in a new mission in the Mediterraneen sea to rescue endangered migrants after the NGO's former ship, the Aquarius had been forced to cease operations. Italy's populist-dominated government has become particularly hardline against accepting undocumented migrants on its territory. (Photo by CLEMENT MAHOUDEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
A törvényességet be kell tartani, a határokat meg kell védeni, és „úgy mentünk életeket, ha nem engedjük meg, hogy Európába illegálisan be lehessen jönni” – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Brüsszelben. A képviselő az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) migrációval foglalkozó meghallgatását követően hangsúlyozta, minden erőt és figyelmet arra kell összpontosítani, hogy Magyarország megvédje magát a bevándorláspárti, „nagyon veszélyes emberektől, a nagyon veszélyes törekvésektől”.
Vágólapra másolva!

Politikai nyomásgyakorlásról van szó, a bevándorláspártiak ugyanis legkevésbé sem engednek semmiben, nem adják fel terveiket - hangoztatta. Azt mondta, hogy

egy egyértelműen politikai aktivistát, aki hajóján legalább három veszélyes bűnözőnek segített Olaszországba, ezáltal Európába jutni.

Hidvéghi Balázs szerint meg kell akadályozni az újabb bevándorláspárti terveket Forrás: AFP/Clement Mahoudeau

Hidvéghi Balázs szerint a csütörtöki meghallgatás is arról szólt, hogy

Mindaz, amit a bevándorláspártiak erőltetnek, abba az irányba vezet, hogy bárki, akinek eszébe jut, elindul, mert egy Soros-hajó majd felveszi és beszállítja Európába - hívta fel a figyelmet. "Meg kell őriznünk nyugalmunkat, határozottnak kell maradnunk, és azzal az erővel, amely a magyar emberek felhatalmazásából származik, meg kell védeni Magyarországot" - fogalmazott Hidvéghi Balázs.