Tovább nyomoznak Mexikóban a koponyaoltár után

csont, koponya, oltár
Skulls and bones on an altar Austria. Biosphoto / Dietmar Nill
Vágólapra másolva!
Az áldozatok azonosításán dolgozik a mexikói rendőrség, miután egy droglabor felszámolása közben egy koponyákból kirakott oltárt találtak – írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Egy mexikói droglabor felszámolásakor egy barlangban egy koponyákból kirakott oltárt találtak a rendőrök. Összesen 42 koponya és 40 állkapocscsont volt a rejtekhelyen, amelyek a mexikóvárosi főügyészség szerint valószínűleg nem ugyanazoktól az áldozatoktól származnak. Még 31 hosszú csontot találtak, utóbbiak valószínűleg karokhoz vagy lábakhoz tartoztak.

Illusztráció Forrás: Biosphoto/Dietmar Nill / Biosphoto/Dietmar Nill

Korábban egy afro-karibi vallás gyakorlói ellen emeltek vádat azért, amiért emberi csontokat használtak a szertartásaikhoz, de Mexikóban is volt hagyománya a koponyákat nyilvános helyen állították ki, még a spanyol hódoltság előtt. November elseje pedig Santa Muerte, azaz a halál asszonyának napja, akit általában csontvázként ábrázolnák, így az ünnep környékén megszaporodnak a csontváz-jelképek az országban.

Egyelőre nem világos, hogy a koponyák a banda áldozataihoz tartoznak, vagy sírokból rabolták el őket.

Ugyanakkor illegálisan is szoktak kereskedni emberi csontokkal már évek óta.

Claudia Sheinbaum, Mexikóváros polgármestere azt nyilatkozta, hogy a koponyákból vett DNS-mintákat össze fogják vetni az eltűnt személyek listájával.

2018-an egy férfi bevallotta, hogy legalább kilenc nőt ölt meg Mexikóvárosban, a csontjaikat egy másik férfinak adta el.