Letartóztattak hétfőn egy 25 éves román férfit, aki elkábított, megkínzott, majd megerőszakolt egy 16 éves lányt Giurgiuban, egy sátánista rituálé keretében – közölte kedden a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségre (DIICOT) hivatkozva a Maszol.ro erdélyi hírportál.

Az eset még júliusban történt, de az országosan körözött tettest csak vasárnap sikerült őrizetben venni a bukaresti Otopeni repülőtéren, amikor megpróbált elmenekülni az országból. 

A hétfőn letartóztatott fiatalember négy sátánista társával együtt egy elhagyatott giurgiui házba vitte a lányt, egy közös séta ürügyén. Az épületben egy darabig italoztak, majd a gyanúsított egy sátánista rituálé keretében egy üvegcseréppel megvágta a lány tenyerét, és ivott a véréből. Az áldozatnak ezután átnyújtottak egy marihuánás cigarettát, aki szívott belőle hármat, majd elájult.

A tinédzsert elkábították, és egy sátánista rituálén belül megerőszakolták.Forrás: Román Rendőrség/DIICOT

A lány csak másnap reggel ébredt fel. Egy megégett matracon feküdt teljesen meztelenül, a két tenyeréből egy-egy 2-3 cm-es üvegcserép állt ki, nagyon fájt az ágyéka és a hasa - olvasható a román rendőrségi jegyzőkönyvben. Az eset után több mint egy héttel az egyik osztálytársnője megmutatott a lánynak egy mobiltelefonnal készített videót. A felvételen az látható, amint ájultan, meztelenül hever a matracon, és a 25 éves férfi épp megerőszakolja.

A brutális bűncselekmény helyszíne.Forrás: Román Rendőrség/DIICOT

A tettest vasárnap 24 órára őrizetbe vették, majd hétfőn a giurgiui törvényszék a 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött. A DIICOT közleményéből az viszont nem derül ki, hogy mi történt a 25 éves fiatalember tettestársaival.