Gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak az Egyesült Államokban egy philadelphiai férfit, aki egy lövöldözés alkalmával a tizenegy hónapos kisfiát használta élő pajzsként. A kisgyereket, Yaseem Munir Jenkinst négy helyen találták el, többek között a fején is. Kritikus állapotban szállították kórházba még október 19-én. 

A hatóságok szerint a kisgyerek a hátsó ülésen utazott egy autóban az apjával, Nafes Monroe-val, valamint mostohaanyjával és még egy nővel, amikor a lövések eldördültek.

A férfi hamis pénzzel vásárolt drogot, a drogdílerek viszont nagyon idegesek lesznek és akár erőszakos cselekményeket is elkövetnek, ha ily módon verik át őket - mondta Anthony Voci kerületi ügyész.

Voci hozzátette, hogy Monroe valószínűleg szándékosan vihette magával a gyereket az ügylethez, mert arra gondolhatott, hogy ha látják, hogy gyerek is van az autóban, akkor nem nyitnak tüzet, tehát élő pajzsként használta tizenegy hónapos fiát.

A nyomozók szerint  a férfi először egy házhoz vezetett, majd csak utána a kórházba, ahol kitette a gyereket, majd vissza sem nézett. A gyerek azóta az életéért küzd.

A lövöldözőt őrizetbe vették, de még nem emeltek vádat ellene - írja a Fox News.

A múlt hónapban kiadtak egy közleményt a többször meglőtt fiú anyja nevében. Ebben az áll, hogy a fiú az életéért küzd, az anyuka pedig igazságot követel, és az elkövető felelősségre vonását.