Nyolcan meghaltak, több száz embert kórházba vittek gázszivárgás miatt Indiában

gázszivárgás India
Smokes rise from an LG Polymers plant following a gas leak incident in Visakhapatnam on May 7, 2020. - At least five people have been killed and 1,000 hospitalised after a gas leak at a chemicals plant on the east coast of India, authorities said on May 7, warning the death toll would climb. The gas leaked out of two 5,000-tonne tanks that had been unattended due to India's coronavirus lockdown in place since late March, according to a local police officer. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
Gázszivárgás legkevesebb nyolc ember halálát okozta csütörtökön egy délkelet-indiai vegyi üzemben, több százat pedig kórházba kellett szállítani mérgezéssel - közölték helyi tisztségviselők.
Vágólapra másolva!

A baleset az Ándhra Prades állambeli Visakhapatnam városban történt, az LG dél-koreai elektronikai cégcsoport polimergyártó üzemében.

A gáz hajnalban kezdett el szivárogni,

amikor még az emberek nagy része aludt a környékbeli lakóházakban.

Három falu lakót ki kellett menekíteni

A gáz ájulást, illetve enyhébb esetben légzési nehézségeket, szemirritációt okozott nekik, az üzem mintegy három kilométeres körzetében.

A gázszivárgás miatt három környékbeli falu lakosait el kellett menekíteni lakhelyükről.

Nem volt termelés az üzemben

A dél-koreai csoport vegyi részlege, az LG Chem később közölte, hogy ura a helyzetnek az üzemben, minden tőle telhetőt megtesz a dolgozók és a környékbeli lakosok védelmében, elkezdte felmérni a károkat és a baleset körülményeinek kivizsgálását.

A kiszivárgott gázt úgy jellemezte, hogy émelygést és szédülést okozhat.

A cég egy másik tisztségviselője Szöulban azt közölte, hogy a visakhapatnami üzemben már egy ideje szünetel a munka a koronavírus-járvány miatti korlátozások részeként, és a baleset idején sem folyt ott termelés.