Donald Trump gratulált a sportélet újraindításához

virus politics Horizontal US President Donald Trump takes questions from reporters during a news conference on the novel coronavirus, COVID-19, in the Rose Garden of the White House in Washington, DC on April 27, 2020. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke gratulált a sportélet újraindításáért a UFC-nek, a kevert harcművészet (MMA) legrangosabb szervezetének.
Vágólapra másolva!

A Jacksonville-ben rendezett szombat esti visszatérő gálán bejátszották Trump korábban rögzített köszöntőjét, amelyből ismét kiderült, fontosnak tartja a sportesemények újrakezdését. Az elnök úgy fogalmazott,

majd gratulált Dana White UFC-elnöknek és szervezetének.

A zárt kapuk mögött rendezett gála az első MMA-esemény volt az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatti csaknem két hónapos kényszerszünet után. Az eseményre New Yorkban került volna sor április 18-án.

Néhány órával a kezdés előtt az egyik harcos, a brazil Ronaldo "Jacare" Souza, valamint két segítője is pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a Uriah Hall elleni mérkőzése elmaradt.

Dana White korábban úgy fogalmazott,

Donald Trump azt szeretné, hogy a visszatérő gála példaként szolgáljon a sportvilág valamennyi szereplője számára,

ezért a többi összecsapást nem akarta törölni.

A gála főmérkőzésén a könnyűsúly veretlen világbajnoka, az orosz Habib Nurmagomedov helyére beugrott amerikai Justin Gaethje meglepetésre legyőzte honfitársát, Tony Fergusont, aki nyolc év után kapott ki ismét.