Több száz radikális baloldali aktivista támadt rá rendőrökre Chicagóban - videó

Vágólapra másolva!
A rendőröket a chicagói Kolumbusz szobor megvédésére küldték ki, de sokkal kevesebben voltak, mint az emlékművet ledönteni szándékozó radikális baloldali aktivisták. Ennek ellenére sikerült megvédeniük Amerika felfedezőjének a szobrát a ledöntéstől, a meggyalázástól azonban már nem - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Fontos kiemelni, hogy Chicagót is egy demokrata politikus vezeti, Lori Lightfootis asszony személyében. 
Vágólapra másolva!

"Bontsuk le, bontsuk le!", valamint "Kolumbusz gyilkos volt!" – kiáltotta péntek délután a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mozgalom több száz aktivistája a chicagói Kolumbusz Kristóf szobornál.

A bronzszobrot eredetileg a chicagói olasz-amerikai közösség állíttatta fel 1933-ban a Grant Parkban, akkor, amikor a város már második alkalommal rendezett világkiállítást

Sejteni lehetett, hogy nem lesz könnyű megvédeni az egyre csak duzzadó tömeggel szemben, mert a néhány tucat rendőr túl kevésnek bizonyult.

A feldühödött tömeg lőtt és dobált rájuk mindent, beleértve a tűzijátékokat is.

Még mielőtt az aktivistáknak sikerült volna ledönteni a szobrot, a helyszínen lévő rendőrök erősítést kértek, amely igen gyorsan megérkezett, és

paprika-, valamint borspermettel elkezdte megosztani a tömeget.

Végül a tüntetőknek nem sikerült lerombolniuk a szobrot,

de teleszórták graffitivel, és a helyszínen hagytak néhány kerékpárt is.

Chicagóban egyébként egyre komolyabb gondot jelent a bűnözés.

Az előző hétvége volt a város "legvéresebb" hétvégéje, a lövöldözésekben

legkevesebb 17 ember halt meg, köztük egy hétéves kislány és egy tizennégy éves fiú, több mint hetven embert ápoltak lőtt sebekkel kórházban.

Magától értetődően Chicago polgármestere, az afroamerikai Lori Lightfootis a baloldali Demokrata Párt politikusa.