Kínos pillanatok: Joe Biden már arra sem emlékszik, hogy ő az elnökjelölt - videó

Joe Biden
CHARLESTON, SOUTH CAROLINA - FEBRUARY 25: Democratic presidential candidate former Vice President Joe Biden arrives on stage for the Democratic presidential primary debate at the Charleston Gaillard Center on February 25, 2020 in Charleston, South Carolina. Seven candidates qualified for the debate, hosted by CBS News and Congressional Black Caucus Institute. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A baloldali Demokrata Párt jelöltje, Joe Biden azt is elfelejtette, hogy az elnökségért indul, ehelyett egy kampányeseményen arról beszélt, hogy (ismét) szenátorjelölt. Ráadásképpen Mitt Romney szenátor, egykori elnökjelölt neve sem jutott az eszébe. Egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy Biden demenciával küszködik, akárhogy is igyekszik titkolni és tagadni ezt.
Vágólapra másolva!

Hétfőn Joe Biden baloldali demokrata elnökjelölt az Ohio állambeli Toledóban kampányolt; azt követően, hogy kiszállt a repülőgépéből, még mielőtt a kampányrendezvény helyszínére ment volna, újságírói kérdésekre kellett válaszoljon – derül ki a Fox News cikkéből, illetve a közösségi médiában terjedő videofelvételekből.

Az egyik újságíró azt kérdezte, hogy mi a véleménye a Donald Trump elnök által alkotmánybírónak jelölt Amy Coney Barrett (vallásos) hitéről? (Megjegyzés: Amy Coney Barrett gyakorló katolikus, ebből kifolyólag abortuszellenes, emiatt folyamatos támadásoknak van kitéve a demokraták és a fake news médiájuk részéről, akik a kinevezését mindenáron meg akarják akadályozni. Épp október 12-én kezdődött a meghallgatása a Szenátusban. Egyébként Bident is katolikusnak keresztelték, de ez az eddigi hosszú politikai pályafutásában és az életmódjában a legkisebb mértékben sem nyilvánult meg.)

Biden nem válaszolt a konkrét kérdésre, ehelyett azt mondta,

A szövegkörnyezetből egyértelműen kitűnik, hogy

Biden elfelejtette Mitt Romney, akkori massachusettsi kormányzó nevét,

aki 2012-ben a republikánusok részéről elnökjelöltként indult az Obama-Biden páros ellen. Romneyt 2018-ban Utah államban szenátorrá választották.

Biden a kampányrendezvény helyszínén még ennél is kínosabb kijelentést tett, konkrétabban

elfelejtette, hogy az elnökségért indult, és szenátorjelöltként hivatkozott saját magára.

Szó szerint ezt mondta:

Később korrigálta magát és közölte, hogy mégis az elnökségért indul... (A politikus amúgy 1972 óta valamennyi választáson szenátorjelöltként mérettette meg magát Delaware államban.)

Joe Biden az elnökválasztási kampányban nem először felejtette el, hogy a Fehér Házért indul, és nem egy szenátori székért. Idén februárban, a demokraták dél-karolinai előválasztási kampányrendezvényén szintén azt mondta, hogy szenátorjelölt.

Biden a demencia egyre nyilvánvalóbb jeleit mutatja, nem véletlenül hivatkozik rá Trump elnök „Sleepy Joe"-ként, azaz álmatag Joeként.

Múlt héten a járványügyi karanténról tett értelmezhetetlen kijelentéseket.

Még szeptember 20-án, egy philadelphiai kampányrendezvényen pedig azt mondta, hogy

Ezelőtt három héttel a járvány halálos áldozatainak a száma pedig nem érte el a 200 ezret. Júniusban viszont

azzal riogatott Biden, hogy eddig 120 millióan haltak meg a vírus miatt.

Az alábbi, még augusztusban készült videóból kiderül, hogy addig a demokraták jelöltje milyen hajmeresztő kijelentéseket tett, amelyek egyértelműen Biden demenciájára utalnak.

Ebben a cikkben pedig a demokrata elnökjelölt rabszolgatartó őseiről írtunk.

A Videán indul a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, az első videó a választási rendszerről: