A muszlim rapper a francia nemzeti himnuszt gyalázza - videó

Médine
Vágólapra másolva!
Instagram-oldalára feltöltött videójában a francia himnuszt, a Marseillaise-t szidja egy Médine nevű iszlamista rapper, a dalban egyértelműen hallható az "Allah Akbar" kifejezés, valamint obszcén megjegyzéseket tesz egy jobboldali politikai aktivistára - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

Még a karantén ideje alatt, otthonában forgatta azt a videót, melyet Instagram-oldalán tett közzé a Médine nevű iszlamista rapper. A dalban gyalázza a francia nemzeti himnuszt, szó szerint azt mondja, hogy hányingere van a Marseillaise-től, majd egyértelműen hallható egy "Allah Akbar" kifejezés, később pedig obszcén kifejezésekkel illeti Damien Rieu francia politikai aktivistát, és hogy még egyértelműbb legyen az üzenet, kézjellel is demonstrálja, hogy mit gondol Rieu-ről. Mindeközben a háta mögött a polcon ott virít egy "Happy Ramadan" felirat.

A történtekre a nemzeti francia jobboldali párt, az RN egyik vezetője, Jean Messiha is reagált a Twitteren. Úgy fogalmazott: nem érti, hogy veszi a bátorságot a rapper, hogy rasszizmusra és iszlamofóbiára panaszkodjon, miközben az ország himnuszát gyalázza.

A felvételen említett aktivista, Damien Rieu nem mondható a muzulmánok kedvencének, csaknem 200 halálos fenyegetést kapott április közepén a Twitteren, miután üdvözölte és példaértékűnek nevezte a kongói és szenegáli szülőktől származó énekes, Youssoupha azon döntését, hogy elhagyja Franciaországot, és hazaköltözik Afrikába.