A floridai Jacksonville-ben lesz a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója - jelentette be csütörtökön a Republikánus Országos Bizottság (RNC) elnöke, Ronna McDaniel.

A párt elnöknője közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: "Florida nemcsak megkülönböztetett helyet foglal el Donald Trump szívében, mivel ez a szűkebb hazája, hanem meghatározó jelentőségű is a győzelemhez vezető úton 2020-ban". McDaniel "nagyszerű ünnepet" és "gazdasági fellendülést" ígért.

Donald Trump beszél a republikánusok 2016-os konvencióján az arizonai PhoenixbenForrás: AFP/Caitlin O'hara

A republikánusok elnökjelölt-állító konvencióját eredetileg az észak-karolinai Charlotte-ban tervezték, de a koronavírus-járvány miatt nem tudták volna itt megtartani úgy, ahogy a párt elképzelte. Georgia és Florida vetélkedett a konvenció megrendezéséért. Lenny Curry, Jacksonville polgármestere, aki korábban a Republikánus Párt floridai elnöke volt, kifejezetten lobbizott a konvencióért, és Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója is támogatta az ötletet.

Bár a konvenció hivatalos ügyeinek intézése és találkozói Charlotte-ban lesznek, a jelentős beszédeknek és felszólalásoknak Jacksonville ad otthont. Donald Trump elnök is az észak-floridai nagyváros 15 ezres arénájában mondja majd el az elnökjelöltséget elfogadó beszédét augusztus 17-én.