Ingyenes DJ-partit tartottak több tízezer embernek Nizzában - fotók

health pandemic music TOPSHOTS Horizontal
People gather on the Baie des Anges to hear the set of French DJ and producer The Avener during a concert, the first public show in Nice since the shutdown due to the novel coronavirus, to celebrate the end of the health emergency on July 11, 2020, in Nice, southern France. (Photo by YANN COATSALIOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Teljes zavar van a védekezésben Franciaországban. Annak ellenére, hogy nő a betegek száma, hatalmas bulit rendeztek Nizzában.
Vágólapra másolva!

Nizza polgármestere, Christian Estrosi miközben a járvány miatt szigorúbb szabályokat, és azok betartatását követeli, és arról beszél, hogy az utcán is kell maszkot hordani, engedélyezett egy több tízezres DJ-partit Nizzában, ahol a képek alapján az emberek összezsúfolódva, maszk nélkül tomboltak.

A magasból látszik, hogy rengetegen voltak a bulin Forrás: AFP/Yann Coatsaliou

Az új francia kormány szóvivője reagált a polgármester kéréseire. A szabályok betartatásával kapcsolatban azt mondta, hogy nem lehet mindenki mellé rendőrt állítani. Valójában a francia kormány a legenyhébb korlátozások bevezetésétől is fél, megint nem kezelik kellő súllyal a koronavírus-helyzetet.

Forrás: AFP/Yann Coatsaliou

Óriási, zsúfolt tömeg bulizott, maszk nélkül Forrás: AFP/Yann Coatsaliou