A kapitalista fehér felsőbbrendűségből ered, hogy az embernek szeretnie kell a munkáját, és annak során elvárás megbízhatónak és lojálisnak lenni – fejtette ki a radikális baloldali mozgalom vancouveri szervezetének társalapítója a Twitteren. Cicely-Belle Blain egyébként nagy erőkkel küzd a fekete transzneműek jogaiért is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

„A kapitalista fehér felsőbbrendűségből ered az az elképzelés, hogy az embernek szeretnie kell a munkáját, amit lelkesedéssel kell végeznie, illetve folyamatosan jól kell csinálnia, [akkor is] ha nem felel meg az igényeinek" - ezt Cicely-Belle Blain, a radikális baloldali mozgalom vancouveri szervezetének társalapítója fejtette ki a közösségi médiában.

Blain véleménye alapjána jól végzett munkát minden más elé helyező <<megbízható>> kifejezés a gyarmatosítás korából származik. Szerinte rendszerszintű rasszizmus az, hogy az embernek folyamatosan magas elvárásoknak kell megfelelnie a munkahelyén, és (például, ha éppen eladó valaki) sztoikus nyugalommal kell eltűrnie mindent, hiszen „a vevőnek mindig igaza van".

Hozzátette: természetes, hogy az emberek jelentős része utálja a munkáját, és az állandó jobb teljesítményre való törekvés <<a fehér felsőbbrendűségből származik>>.

„Egyetlen átlagember sincs kellően megfizetve ahhoz, hogy ez egy tisztességes megállapodás legyen. Az antikapitalista alternatív felfogás szerint nem szabad pénzt elfogadni a mentális és fizikai egészség, a közösség, a család, az erkölcs, az identitás vagy a szuverenitás feladásáért cserébe" – fogalmazott a radikális baloldali nő a Twitteren.

Cicely-Belle Blain egyszerre antikapitalista és egyszerre fehérgyűlölő könyvében

a fekete transzneműek jogainak elismerését és a transzneműek büszkeségét hirdeti.