Robbanás történt és tűz ütött ki vasárnap egy amerikai helikopterhordozó hajón. A hajón a szokásosnál kevesebb, csak 160 tengerész és tiszt tartózkodott, de így is sokan megsérültek a balesetben. Összesen 17 tengerészt és négy civilt kellett kórházba vinni. 

A tűz okát, amelyet helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 9 óra előtt jelentettek, még vizsgálják. Egyelőre még azt sem közölték, hogy a 255 méter hosszú partraszálló támadó hajó mely részén történt a robbanás.

A Bonhomme Richard hadihajón karbantartási munkálatok folytak, 21 ember könnyebb sérüléseket szenvedett. MTI/AP/KGTV-TVForrás: MTI/AP/KGTV-TV/-

A kigyulladt hajót elborító hatalmas füstfelhőt egész San Diegóban látni lehetett. 

A Bonhomme Richard hadihajón karbantartási munkálatok folytak, a fedélzetén így mintegy 160 tengerész és tiszt tartózkodott, jóval kevesebb az aktív szolgálat idején szokásos ezerfős létszámnál.
Mike Gilday tengernagy nyilatkozatban mondott köszönetet a San Diegó-i támaszponton és a hajó fedélzetén szolgáló tűzoltók gyors reagálásáért.

A Wasp osztályú hadihajó katonai  helikopterek indítására és fogadására, valamint kisebb hajók és partraszálló járművek szállítására és vízre bocsátására alkalmas.

Az amerikai haditengerészet által közreadott képen tűzoltók és a legénység tagjai próbálják megfékezni a Bonhomme Richard nevű helikopterhordozó fedélzetén keletkezett tüzetForrás: MTI/AP/-

A mellette dokkoló két másik hadihajót a tűz elől távolabbi kikötőhelyre vontatták - mondta el Mike Raney, az amerikai csendes-óceáni flotta egyik szóvivője.