A hétvégén az amerikai Portlandben is erőszakos tüntetésekre került sor. Az egyik tüntető nő teljesen meztelenre vetkőzött, és leült szemben a rendőrök elé. Saját magát „Meztelen Athénénak" minősítette. A baloldali sajtó a nőt az ismeretlen Tienanmen téri férfihoz hasonlította, aki 1989 júniusában egyedül állt a tankok elé. Egy diktatúrában. Az összehasonlítás természetesen nevetséges, mivel a kínai férfi a kommunizmus ellen tüntetett, míg az amerikai nő a radikális baloldali Black Lives Matter aktivistája, amely szélsőbaloldali politikai-társadalmi-gazdasági rendet kíván meghonosítani az Egyesült Államokban. A rendőrök pedig nem a diktatúra emberei, hanem éppen a szélsőbaloldali aktivisták és a sajtójuk által megfélemlített, agyonterrorizált dolgozók.

Péntektől vasárnapig az Oregon állambeli Portland városában ismét radikális baloldali tüntetéssorozat zajlott le, amely ismét a rendőrség ellen irányult. A vezető francia konzervatív hetilap, a Les Valeurs Actuelles beszámolója alapján szombat éjjel, 1:45-körül szokatlan eseményre került sor a megmozdulás alatt.

Hirtelen a rendőrsorfal elé állt egy arcát eltakaró, de egyébként teljesen meztelen nő, aki több alkalommal is sértegette a hatóságokat, majd „Meztelen Athénénak" titulálta saját magát,  utalva Pallasz Athénére, akit a görög mitológiában a bölcsesség és az igazságos háború istennőjeként tartanak számon.

A radikális baloldali tüntető a végén balettozott és jogázott is a rendőrsorfal előtt. Az esetről számos fénykép és videofelvétel készült, ami futótűzként terjedt a közösségi médiában.

A baloldali sajtó a nőt ahhoz az ismeretlen kínai férfihoz hasonlította, aki 1989. június 5-én egyedül állt a pekingi Tienanmen téren a tankoszloppal szemben,  követelve azok megállítását, épp az után, hogy előtte való nap a kommunista rezsim véres körülmények között elfojtotta a több százezres diáktüntetést. 

Az amerikai baloldali televíziók (és a francia baloldali sajtó) által használt hasonlat tehát enyhén szólva is nonszensz, vagy sokkal inkább szürreális, mivel 1989-ben a férfi éppen a kommunizmus ellen tiltakozott, a diktatúra ellen. Az amerikai nő – a sajtó szerint is – a Black Lives Matter aktivistája, amely szélsőséges szervezet az amerikai demokratikus berendezkedést kritizálja, és valamifajta baloldali, kommunisztikus politikai-társadalmi-gazdasági modellt kíván meghonosítani, amely a régi kínai diktatórikus rendszerre emlékeztet. 

Leegyszerűsítve tehát a portlandi „Meztelen Athéné" a nyugati típusú demokrácia ellen, míg a kínai férfi a demokrácia mellett demonstrált, ezért is vérlázító a baloldali sajtó teljesen megtévesztő és hazug hasonlata.

Az erőszakba torkolt radikális baloldali tüntetésen egyébként Donald Trump elnök utasítására megjelentek a szövetségi belbiztonság emberei, amely ellen mind a város demokratapárti polgármestere, Ted Wheeler, mind Oregon állam demokrata kormányzója, Kate Brown tiltakoztak. 

Trump hétfőn anarchistáknak nevezte a csőcseléket, és megdicsérte a szövetségi rendfenntartókat, mondván, hogy sok erőszakos tüntetőt tartóztattak le.

Közben a Fox News felmérést készített a demokrata irányítású városokban eluralkodott erőszakról.

A felméréséből kiderült: New York városában például az elmúlt két hónapban 340 százalékkal több volt a fegyveres erőszak, mint a tavalyi hasonló időszakban. A megkérdezett fehér amerikaiaknak a 80, az afroamerikaiaknak pedig a 81 százaléka szerint komoly probléma a közrend hiánya egyes nagyvárosokban.