A sussexi herceg és hercegnő pert indítottak Los Angelesben, miután állítólag helyi lesifotósok drónokat használták 14 hónapos fiuk, Archie lefényképezéséhez otthonuk hátsó kertjében - számolt be a Skynews.com.

A hercegi pár az év elején a brit bulvársajtó elől menekült a tengeren túlra, hivatalosan Kanadába költözött, telepedett le. Ugyanakkor továbbra sem volt nyugtuk a média miatt  ott sem, ugyanis a Daily Mail pár héten belül kinyomozta, és nyilvánosságra hozta az új lakhelyüket. Onnantól kezdve ott sem volt maradásuk a sajtó állandó "zaklatása" miatt.

Pár hónapja az Egyesült Államokban Los Angeleshez közel bérelt titokban egy ingatlant Harry és Meghan, de persze ismét csak napokba telt, hogy megtalálják őket a lapok.

Harry herceg és Meghan Markle.Forrás: Getty Images/WireImage/Karwai Tang

Majd újabb költözés következett, egy távolabbi, jól körbekerített, kisebb birtokon találtak átmeneti otthonra. Azonban nyugalmat ott sem leltek. 

Harry sussexi hercegről, a brit trónörökös másodszülött fiáról és a feleségéről, Meghan sussexi hercegnőről szóló cikket olvas egy nő egy fodrászüzletben.Forrás: MTI/EPA/Andy Rain

Harry herceg és neje Meghan Marklenél most betelt a pohár, 

csütörtökön keresetet nyújtottak be az egyik Los Angeles-i bíróságon. 

Abban az áll, hogy már elviselhetetlen számukra, hogy házuk felett naponta kisebb helikopterek, és  legalább 20 drón repked szinte a nap minden szakában. Sokszor még éjszaka is, ami nemcsak őket, de a szomszédaikat is zavarja a pihenésben. Mint írták, az volt a pont az "I" betün, amikor a kerítéseiken fűrészekkel lyukakat vágtak a paparazzik, hogy onnan fotózhassák le a kertben játszadozó most 14 hónapos kisfiúkat Archie-t, és persze a szülőket is. Sőt a gyerekről nemrég  a kertjükben készült felvételeket az egyik napilap már úgy hozta le, hogy azok Malibuban készültek, ahol titokban nyaralt a hercegi pár.

Meghan Markle és Harry Herceg Archie-valForrás: WireImage/2019 Pool/Samir Hussein/Toby Melville

A Los Angeles Megyei Legfelsőbb Bíróság megerősítette a Sky Newsnak, hogy  Harry herceg a magánélet megsértésére hivatkozva pert indított az adott ügyben, mivel soha nem jártak az üdülővárosban, és egyértelmű, hogy a leközölt képek a lap állításával ellentétben nem nyilvános helyen, hanem titokban, felismerhetően a kertjük homokozójában készültek.

Kaliforniában minden magánszemély és családtag számára törvény garantálja a magánélethez való jogot. Drónokkal, helikopterekkel, vagy egyéb technikai eszközökkel ezt a jogot nem vehetik el senkitől - nyilatkozta a Sky Newsnak a hercegi pár ügyvédje Michael Kump, aki hozzátette:

Sussex hercege és hercegnője ezt a pert azért indította, hogy kisfiúk magánélethez való jogát az otthonukban megvédjék, és megállítsák azokat, akik mindenáron profitálni akarnak ezekből az illegális felvételekből.

A hercegi párnak egyébként nem ez az első hivatalos fellépése az általa korábban "tolakodónak" nevezett bulvársajtó ellen.Meghan korábban a magánélethez való jog megsértése, és szerzői jogsértés miatt indított pert a Mail on Sunday, és a Mail Online kiadója ellen, amely persze tagadja a vádakat.

Áprilisban a házaspár bejelentette, hogy minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtó legnagyobb példányszámú lapjaival.