Emberek százai készítettek másolatot arról a felvételről, melyen az látszik, ahogy Vester Flanagan közvetlen közelről agyonlő két tévést, a 24 éves Alison Parkert és a 27 éves kollégáját, Adam Ward-ot. A gyilkosság öt évvel ezelőtt történt, de a mai napig kering a felvétel az interneten, melyet a meggyilkolt riporternő apja, Andy Parker képtelen eltávolíttatni az internetről.

Több helyen is elérhető az alábbi felvétel, melyen két tévést lőnek agyon élő adásban. Az apa, Andy Parker képtelen megnézni a felvételt, de azt sem tudta elérni, hogy távolítsák el azt az internetről. 

A csinos riporter, a 24 éves Alison Parker és a 27 éves kollégája, Adam Ward öt évvel ezelőtt, Virginiában készített interjút a helyi kereskedelmi kamara elnökével, Vicki Gardnerrel, amikor a brutális támadás érte őket. A fegyveres egy 41 éves férfi volt, Vester Flanagan, aki közvetlen közelről lőtte agyon a két tévést.  Gardner élte túl egyedül a lövöldözést, de ő is súlyosan megsérült.

A gyilkosság helyszínén parkol a meggyilkolt tévések teherautójaForrás: AFP/2015 Getty Images/Jay Paul

Flanagan előbb feltöltötte a felvételt a közösségi hálóra, majd magával is végzett. Azt akarják, hogy megnézzem a lányom kivégzését, de sosem fogom megnézni azt a videót - mondta Alison Parker apja, aki nap mint nap belebotlik a felvételbe, feltépve a sebeket.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Alex Wong

Később kiderült, a támadó maga is riporterként dolgozott a csatornánál, de kirúgták - írja a Bors a The Sunra hivatkozva.

A riporter egyébként a csatorna egyik munkatársával járt, a tragédia előtti hónapokban költöztek össze, és már az esküvőt tervezték, az operatőr pedig jegyben járt a tévé egyik producerével - írja a lap.