Ahogy arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, a belga strandokon hatalmas a tömeg, az elmúlt időszakban többször tömegverekedés tört ki, amiben rendőrök is megsérültek, emiatt a belga tengerpart három népszerű városa, Oostende, Knokke és Blankenberge vezetése úgy döntött, hogy nem engedi területére lépni az egy napra érkező fürdőzőket. Mindezek ellenére Oostendében újabb összetűzés történt, ezúttal két család támadt egymásra.

A múlt hétvégén a belga tengerparton, Blankenbergében történt tömegverekedést követően szigorítottak a hatóságok, és bejelentették, hogy maximalizálják a látogatók számát a település nagyságától függően. Azonban most újabb összetűzés történt, ezúttal a legnagyobb belga tengerparti város, Oostende egyik strandján szólalkozott össze két család, mintegy húsz ember  - írja a V4NA.

 A jelenetet többen is lefilmezték, a parti járőrök pedig azonnal értesítették a rendőrséget, akik a korábban történtek után rendkívül nagy erőkkel, tizenöt járművel érkeztek a helyszínre, mivel fennállt annak a veszélye, hogy ismét tömegverekedés lesz a szóváltás vége. 

Philip Caestecker rendőrkapitány elmondása alapján a rendőrök gyorsan szétoszlatták a dühös tömeget, több személyt igazoltattak, egy embert pedig letartóztattak. A parton helyreállt ugyan a béke, de néhány járőr továbbra is ott maradt, nehogy újra elszabaduljanak az indulatok.

A belga tengerparti városokat az elmúlt néhány napban rengetegen lepték el, az emberek menekülni akarnak a kánikula elől, ezért mennek a tengerpartra. Az elmúlt események miatt azonban szigorításokat vezettek be, így a nyár hátralévő részében kevesebb vonatot indít a vasúttársaság  a felkapott tengerparti városokba, az augusztus 15-16-i hétvégén közlekedő szerelvényeket pedig törölték. A legnépszerűbb üdülővárosokban maximalizálni fogják a beengedhető látogatók számát, bizonyos strandokra pedig csak előzetes regisztrációt követően lehet majd bemenni. Ezzel a probléma valószínűleg nem lesz megoldva, hiszen fennáll annak a veszélye, hogy megint kaotikus állapotok alakulnak ki a pályaudvarokon. Július végén turisták és utasok ezrei rekedtek Oostende vasútállomásán, mert fennakadás volt a tengerparti város és Brugge között a vasúti közlekedésben. A tolongó tömeget a rendőrök próbálták meg kordában tartani, ugyanis egyetlen vonat indult, és mindenki arra akart felszállni.