Folytatódik a radikális baloldali erőszakhullám a baloldali demokraták vezette amerikai nagyvárosokban. A zavargások központjainak továbbra is Portland és Seattle számítanak, Portlandben egy levágott disznófejre Trump-zászlót helyeztek, majd meggyújtották azt. Továbbá amerikai, csillagsávos lobogót is égettek. Seattle-ben a radikális baloldaliak a város fehér lakosságának a kitelepítését követelték.

Portlandben már közel 80 napja folynak a radikális baloldali zavargások. Sajtóbeszámolók szerint szerda éjjel ismét a szövetségi bíróság elé vonultak a szélsőségesek, ahol az épületet védő rendőrökkel csaptak össze, tűzijátékokkal, festékdobozokkal és más tárgyakkal megdobálva őket.

A radikális baloldaliakat két csoportosulás képviselte, az Antifa és a Black Lives Matter (BLM). A randalírozok hozzávetőlegesen 400-an lehettek, majd miután ismét nem tudták elfoglalni a bíróságot, az épület előtt egy levágott disznófejre rendőrsapkát tettek, letakarták Trump-zászlóval, majd felgyújtották azt. 

Közben a rendőrség megszüntetésére és „elszámoltatására" utaló szélsőséges jelszavakat skandáltak. Ezt követően egy nagyobb tüzet csináltak, majd elégettek egy csillagsávos amerikai nemzeti lobogót. 

A bíróság épületének a közelében, egy parkolóház előtt a szélsőségeseknek botokkal és üvegekkel felfegyverzett csoportja azt akadályozta, hogy az autók elhagyhassák a parkolót. 

Ahogy arról az Origo beszámolt, a portlandi radikális baloldaliak a múlt hétvégén Bibliát, illetve rendőrsapkás disznófejre helyezett amerikai zászlót égettek, a szerda éjjeli akciójuk tehát nem tekinthető új jelenségnek.

A rendőrség közleménye szerint egy rendőr megsérült. Állapotáról még semmit sem közöltek.

Szerda éjjel a radikális baloldal másik központjának számító városában, Seattle-ben is zavarságok voltak. A radikálisok a felvonulásuk közben kifejezték, hogy kiállnak a feketék mellett, külön kiemelve a bűnözőket is, majd azt skandálták, hogy a fehérek költözzenek el a városból. 

A legutóbbi, 2010-es népszámlás adatai alapján Seattle lakosságának a 70 százaléka fehér.

Közben  a radikális baloldaliak Molotov-koktélok dobálásával fenyegették meg a rendőröket. 

Egyes videofelvételeken az látszik, hogy a szélsőségesek egymással is összeverekedtek.

Kedden számoltunk be róla, hogy a rendőrég költségvetésének a drasztikus csökkentése miatt (ami a radikális baloldal egyik követelése volt) hétfőn lemondott Seattle afroamerikai rendőrfőnöke, Carmen Best. A volt rendőrfőnök ezt az értesülést úgy pontosította, hogy szeptember 2-i hatállyal kérte nyugdíjazását.

Az 55 éves Carmen Best már 28 éve dolgozik a helyi rendőrségnél, és az 1869-es alapítású Seattle-i rendőrség történetében ő az első fekete, női vezető. Rendőrfőnöknek 2018 augusztusában nevezték ki. Utódját még nem jelölték ki.