Tűzijátékkal lőttek a rendőrökre egy 300 fős illegális buli résztvevői Nagy-Britanniában

brit rendőrség, police
Vágólapra másolva!
A járvány ellenére több, hatalmas illegális bulit szerveztek fiatalok Nagy-Britanniában. A rendőrök amikor megpróbálták ezeket leállítani, a bulizók megtámadták őket.
Vágólapra másolva!

Csak a birminghami rendőrséget több mint 70 illegális buli miatt hívták szombat éjszaka, de több helyen megtámadták a rendőröket. Huddersfieldben például egy 300 fős buli résztvevői rakétákkal fogadták a tömeg feloszlatására a helyszínre érkező rendőröket. Ezen kívül mintegy kétszáz fős tömeg gyűlt össze Birmingham központjában is, velük szemben szintén intézkedett a helyi rendőrség - írja a Daily Mail.

De más brit nagyvárosokban is megtámadták a rendőröket a bulizók. Greater Manchester megyében négy embert letartóztattak, miután egy 50 fős parti résztvevői ellenálltak a rendőri intézkedésnek, és megrongáltak több rendőrautót.

A koronavírus-járvány miatt nem lehet ilyen nagy bulikat tartani Nagy-Britanniában, és a szervezők akár 10 ezer fontos (3,9 millió forint), a résztvevők pedig 100 fontos (39 ezer forint) bírságot kaphatnak. Amennyiben pedig újra elkapják őket, akkor minden újabb alkalommal az előző bírság kétszeresét kaphatják.