A már több mint két hónapja zajló zavargások újabb halálos áldozatot követeltek Portlandben, ahol a szombat esti randalírozások során lelőttek egy Trump-párti konzervatív aktivistát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A radikális baloldaliak és velük szimpatizáló újságírók először - hamisan - azt állították, hogy az áldozat egy Trump-ellenes afroamerikai, de nemsokára kiderült az igazság. Közben a seattle-i volt anarchista autonóm zóna, a CHAZ/CHOP területén lelőtt fekete férfi apja kártérítésért perelte be a város és az állam demokrata párti vezetését. A fiatal fekete férfi szintén afroamerikai gyilkosa egyébként még szabadlábon van, noha elfogató parancsot adtak ki ellene. Trump elnök hamarosan a zavargások sújtotta Kenoshába látogat.

A radikális baloldal által meggyilkolt fiú apja 3 milliárd dollárra perli Seattle és Washington állam demokrata vezetését

Ahogy arról már több alkalommal beszámoltunk, a radikális baloldal által június 8. és július 1. között megszállva tartott Seattle-ben található Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ), vagy későbbi nevén a Capitol Hill Organized Protest (CHOP) területén összesen négy fiatalt gyilkoltak meg a szélsőségesek. 
A június 20-án lelőtt, alig 19 éves afroamerikai fiú, ifj. Horace Lorenzo Anderson apja, id. Horace Lorenzo Anderson még július elsején megrendítő interjút adott a Fox News „Hannity" című műsorának.

Sean Hannity műsorvezető kérdésére válaszolva a teljesen összetört apa elmondta, hogy sem Seattle demokrata párti polgármesterét, Jenny Durkant, sem a város rendőrfőnökét (Carmen Best, aki a rendőrség költségvetésének a csökkentése miatt időközben már lemondott - a szerk.) nem tudta elérni, őt senki sem akarta tájékoztatni a fia megölésének körülményeiről. 

Az 50 éves Horace Lorenzo Anderson saját bevallása szerint akkor még csak annyit tudott, hogy lelőtték az alig 19 éves fiát. A megrendült apa a műsorban többször elismételte, hogy mennyire szerette a gyermekét.

Közölte a műsorvezetővel, a fia két barátjától tudta meg, hogy mi történt, tehát nem a helyi hatóságoktól. 

Az apa az interjú végén hozzáfűzte, a radikális baloldalt nem érzi a sajátjának, erőt pedig a keresztény hitéből és a családjából próbál meríteni, már amennyire ez lehetséges az adott körülmények között. 

A Fox News szombati információi alapján hiába telt el az interjú óta már közel két hónap, Horace Lorenzo Anderson még mindig nem kapott semmilyen hivatalos értesítést a fia lelövésével kapcsolatosan. 

Éppen ezért döntött úgy, hogy  beperli Seattle és Washington állam demokrata vezetését.  A megrendült apa 3 milliárd dollár kártérítést követel (1 milliárdot a várostól, 2 milliárdot az államtól), és konkrétan azzal vádolja a demokrata politikusokat, hogy teret engedtek a radikális baloldali erőszaknak, ami a CHAZ/CHOP keretei között csúcsosodott ki.

Az apa augusztus 26-án interjút adott a New York Postnak. Azt mondta, hogy igazságot szeretne végre a meggyilkolt fia ügyében. 

A King 5 News seattle-i televízió szerint az ifj. Horace Lorenzo Andersont lelövő afroamerikai férfi, Marcel Levon Long ellen az ügyészség még augusztus 6-án vádat emelt, és elfogató parancsot is adtak ki vele szemben, de mindezek ellenére a gyilkos továbbra is szabadlábon van. 

Seattle vezetése az üggyel kapcsolatosan nem akar nyilatkozni, hallgatásukat azzal indokolják, hogy folyamatban lévő eljárásokat nem kommentálnak.

Portlandben lelőttek egy Trumpot támogató fehér férfit

Szombaton is folytatódtak az Oregon állambeli Portlandben a radikális baloldali randalírozások, a szélsőségesek felgyújtottak egy rendőrőrsöt. A demokrata irányítású városban ezúttal a Donald Trump elnököt támogató konzervatív aktivisták is az utcára vonultak, a két csoport között pedig összecsapások alakultak ki.

Rendőrök oszlatnak augusztus 29-én Portlandben, miután zavargók felgyújtottak egy rendőrségi épületetForrás: Getty Images/Nathan Howard

A zavargások közepette, este 9 körül egy egyelőre ismeretlen tüzet nyitott, aminek következtében egy férfi földre esett és a helyszínen meghalt. 

A helyi radikális baloldal és néhány velük szimpatizáló újságíró kezdetben - hamisan - azt terjesztette, hogy egy Trump-párti fehér lőtt le egy fekete, Black Lives Matter-tüntetőt, de az órákon belül nyilvánosságra került fényképek és videofelvételek alapján kiderült, hogy valójában az áldozat egy Trumpot támogató fehér férfi. 

Az áldozat, Portland, 2020. augusztus 29.Forrás: AFP/Getty Images/Nathan Howard

A New York Times szerint a lelőtt férfi Patriot Prayer sapkát viselt. 

A Patriot Prayer egy portlandi konzervatív, republikánus csoportosulás. Az Associated Press (AP) amerikai hírügynökség szerint is egy fehér férfi az áldozat, akin Patriot Prayer sapka volt.

A gyilkosságnak még nincs gyanúsítottja. A helyszínen készült fényképek és videofelvételek futótűzként kezdtek el terjedni a közösségi médiában.

Az éjszaka folyamán a radikális baloldaliak „természetesen" amerikai zászlót is égettek.

A radikális baloldal álhírkeltését a Twitter-oldalán elítélte Donald Trump.  Az elnök véleménye szerint ez a helyi demokrata vezetés felelőssége is.

Egyes sajtóorgánumok pedig tudni vélik a meggyilkolt férfi nevét, Joseph Jay Harrison lehet az. Ezt az értesülést hivatalosan még nem erősítették meg. 

Egy radikális baloldali nő kifejtette, hogy ő egyáltalán nem szomorú a fehér férfi halála miatt, akit „fasisztának" minősített, és trágár szavakkal illetett. A nőt a körülötte álló tömeg megtapsolta.

Trump elmegy Kenoshába

A Fox News szerint Donald Trump szombat este bejelentette, hogy kedden a Wisconsin állambeli Kenoshába utazik, ahol erőszakos jellegű megmozdulások zajlottak a 29 éves afroamerikai férfi, Jacob Blake rendőrök általi megsebesítése miatt. Egy helyi rendőrtiszt, Rusten Sheskey szerint augusztus 23-án a kollégái hétszer lőttek rá Blake-re. 

A rendőröket egy családi vita miatt hívták ki a fekete férfi otthonához, Blake pedig ellenszegült a hatósági intézkedésnek, majd az autójához ment, amiben egy kés volt.  A kés miatt lőhették le. Ezt követően zavarságok törtek ki Kenoshában, a hangadó ott is a radikális baloldali BLM volt. Többek között megostromolták a helyi bíróság épületét, és amerikai zászlót égettek. 

Jacob Blaket jelenleg kórházban ápolják, már túl van az életveszélyen, és állapota stabilizálódott, de a családja szerint deréktól lefele lebénult. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ideiglenes vagy végleges végtagbénulásról van-e szó. Trump stábja nem erősítette meg a Fox News információját, miszerint az elnök találkozni fog a Blake családdal.

A kedd éjjeli randalírozások során a 17 éves Kyle Rittenhouse pedig lelőtt három embert.

Az Alapjogokért Központnak a konzervatív Daily Caller információira hivatkozó beszámolója alapján az első fejbe lőtt férfi egy használtautó-kereskedésben fosztogatott. Felkerült az internetre egy videó, ami az esemény következményeit mutatja. A felvételen látható menekülő fegyveres fiatal férfi az, aki korábban lelőtte a fosztogatót. A BLM-es tüntetők hátulról rátámadtak, földre került, de sikerült magánál tartani a fegyverét, egy támadóját agyonlőtte, egy másikat pedig súlyosan megsebesített, végül az érkező rendőröknél talált menedéket.

Szerdán Kyle Rittenhouse-t letartóztatták gyilkosság gyanújával, csütörtökön pedig már vádat is emeltek ellene. 

A témával kapcsolatosan egy bejegyzést az amerikai elnök legidősebb fia, Donald Trump Jr. is retweetelt, amely szerint „Kyle Rittenhouse jó példa arra, hogy miért döntöttem úgy, hogy Trumpra szavazok: Az erőszakos szélsőségesek hónapok óta rombolják az emberek életét, 30 embert megöltek: A demokraták mindig visszautasítják a szövetségi közreműködést, amikor Trump felajánlja. A média hazudik arról, hogy Trump 'titkos rendőrséget" vonultat fel".

Forrás: TWITTER/DONALD TRUMP JR.

A Nemzeti Gárda határozott fellépésének köszönhetően szerda óta nem voltak zavargások Kenoshában, ugyanakkor a városban a hangulat még mindig feszült.