A nevadai választási helyzetről tudósítottak élőben a Hír TV amerikai választási műsorában

vote election politics Horizontal
Donald Trump
Vágólapra másolva!
A Hír TV "USA 2020 – Elnökválasztás: Az amerikai választási rendszer" második adásának Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője volt a vendége.
Vágólapra másolva!

A műsort Déri Stefi vezette, aki az adás elején ismertette a legfrissebb adatokat, valamint összefoglalta, pontosan mi is a menete az amerikai elnökválasztásnak. Hiszen az ottani rendszer speciálisnak tekinthető. Az eredményt nem annyira a szavazatok valós száma, sokkal inkább a műsorban is ismertetett számadatok határozzák meg.

Déri vendége Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője volt. A szakértővel az elnök személyét megválasztó elektorokról, az elektorok kollégiumáról és a választási rendszerről beszélgettek, továbbá kitértek Donald Trump és Joe Biden esélyeire.

A műsor során Las Vegasból kapcsolták a csaknem hét éve a tengerentúlon élő Fürstahl Fannyt, aki így első kézből tudott beszámolni a Nevada államot érintő jelenlegi helyzetről.

A hírcsatorna tájékoztatása szerint október 19-étől november 6-ig mindennap este 22 óra 30 perctől foglalkoznak az amerikai elnökválasztás finishével és magával a választással is.

A Videán pedig elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a negyedik videó: