Jelentősen nőtt a fegyvereladás Amerikában

Washington State Gun Stores Vow To Stay Open Despite Orders To Shutdown Coronavirus Pandemic maszk koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség Washington USA fegyver fegyverbolt üres eladott szétkapkodott
Washinton Állam-beli fegyverüzlet (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A fegyverkereskedelem az USA-ban a koronavírus-járvány márciusi kezdete óta folyamatosan emelkedett - olvasható a Newsmax.com hírportálon.
Vágólapra másolva!

Szakértők szerint normális, hogy az amerikaiak egy választási évben nagybb mennyiségben lőfegyvereket és lőszereket vásárolnak. A fegyverkiskereskedők és az ipari elemzők szerint

sok esetben a fellendülést az a félelem motiválja, hogy egy esetleges demokrata elnök kibővítheti a fegyvertartás korlátozásait.

Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy 2020-ban a világméretű koronavírus-járvány és a radikális baloldali tüntetések okozta félelmek is szerepet játszanak a fegyverkereskedelem megugrásában. Mint az a Nemzeti Lövészsport Alapítvány legfrissebb felméréséből kiderült, hogy az év első négy hónapjában a vásárlók 40 százaléka most először vett fegyvert. Ez jóval magasabb a korábbi évek átlagánál.

Egyes szakértők szerint különösen aggasztó, hogy idén kiugróan nagy számban vásároltak fegyvert afroamaerikaiak és nők.

Egy Washinton Állam-beli fegyverüzlet (illusztráció). Forrás: AFP/2020 Getty Images/Karen Ducey