Franciaország második legnagyobb városában az utóbbi időben egyre több a kábítószer-kereskedők közötti konfliktus, melynek sokszor lövöldözés és súlyos sérülés, sőt, haláleset a vége - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A mostani hétvége különösen gyászos volt, három fiatalt is megöltek, egy negyedik pedig súlyosan megsérült. A koronavírus-járvány kitörése óta a drogszállítási láncolatok is akadoznak, így a kereskedőknek egyre kisebb a bevételük. Ezért is támadnak gyakran egymásra. 

Ritka erőszakhullám söpört végig a hétvégén Marseille-en, a második legnagyobb francia városban feltehetően kábítószer-kereskedők közötti nézeteltérés durvult el, amelynek lövöldözés lett a vége. A város különböző pontjain bukkantak rá a holttestekre, az áldozatok egytől egyig fiatalok,18 és 27 év közöttiek.

Az első áldozat holttestét szombat reggel találták meg a 14. kerületben, egy iskola közelében. Az áldozat egy nizzai fiatalember, aki mindössze 18 éves volt, ismeretlenek hátba lőtték.

Egy nyári razzián drogárusoktól lefoglalt fegyverek

A második áldozat egy 27 éves férfi, akire a Consolat nevű városrészben találtak rá, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, jelenleg is élet-halál között van.

Vasárnap reggel egy 22 éves férfi holttestére bukkantak rá a 16. kerületben, a Mourepiane nevű városrészben, vele szintén golyó végzett. Szintén vasárnap délelőtt egy harmadik embert is agyonlőttek Marseille-ben, a 21 éves fiatalember épp az autóját vezette a 13. kerületben, amikor a lövések érték, több golyó is eltalálta, a helyszínen meghalt.

A france 3 értesülései szerint mindegyik lövöldözés hátterében kábítószer-kereskedelem áll, a történtek a város északi kerületeiben zajló drogkereskedők közti háborúval vannak összefüggésben. A marseille-i ügyészség egyik munkatársa az AFP hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a lövöldözéseket a kábítószer-kereskedők klasszikus fegyverével, Kalasnyikovval követték el, majd hozzátette, hogy az utolsó, 21 éves áldozatot jól ismerték a hatóságok.

A dél-franciaországi Bouches-du-Rhône megyében az év eleje óta több kábítószerhez köthető lövöldözés történt, idén eddig tíz ember halt meg a leszámolásokban.