Egy hónapja érkezett Lampedusára egy illegális hajón, alig két hete Franciaországba a 21 éves muszlim bevándorló, aki kivégzett három keresztény embert a nizzai templomban

French policemen stand guard a street after a knife attack in Nice on October 29, 2020. - A man wielding a knife outside a church in the southern French city of Nice slit the throat of one person, leaving another dead and injured several others in an atta
French policemen stand guard a street after a knife attack in Nice on October 29, 2020. - A man wielding a knife outside a church in the southern French city of Nice slit the throat of one person, leaving another dead and injured several others in an attack on Thursday morning, officials said. The suspected assailant was detained shortly afterwards, a police source said, while interior minister Gerald Darmanin said on Twitter that he had called a crisis meeting after the attack. (Photo by Valery HACHE / AFP) (Photo by VALERY HACHE/AFP via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Bár mindenki a muszlim terrorista személyazonosságára kíváncsi, egyre többet lehet tudni arról is, ki volt az a három ártatlan keresztény ember, akit a bevándorló meggyilkolt a legismertebb nizzai templomban, a belvárosi Notre-Dame-ban. A terrorista - a neve: Brahim - Mohamed próféta születésnapját akarta ünnepelni, így. Brahim 21 éves, tunéziai, és szeptember végén érkezett Lampedusa szigetére, aztán pedig Franciaországba. Azaz, még nem volt egy hónapja Franciaországban, amikor gyilkolt.
Vágólapra másolva!

Nézzük a három, ártatlan áldozatot.

Először egy 70 éves asszonyt fejezett le a terrorista. Ő imádkozni jött a templomba. Az LCI hírtelevízió információi szerint imádkozás közben gyilkolta meg a muszlim fiatalember.

Utána elvágta a torkát a 45 éves sekrestyésnek. Ő világi alkalmazottja volt a templomban, két kislánya volt, és tíz éve dolgozott az egyháznak. A felesége a rendőrségi szirénák hangja miatt a templomhoz sietett, és sokkot kapott, amikor megtudta, hogy mi történt. A Le Figaro fényképet közölt a szerencsétlen asszonyról, amint ketten támogatják.

Forrás: Le Figaro

A harmadik áldozat egy 30 éves nő volt, aki szintén imádkozni jött a templomba. A terrorista nyakon szúrta, a nő kirohant a templomból, a bűnöző utána rohant, az utcán is megszúrta, majd a nő bemenekült egy kávézóba, ahol összeesett. Az egyik hírtelevízió szerint feltehetően a fiatal nőt is le akarta fejezni. Az első hírek szerint a nő a kórházban halt meg, de a BFM TV helyszíni beszámolója szerint már a kávézóban. Ezek voltak az utolsó szavai: "mondjátok meg a családomnak, hogy szeretem őket!"

A Brahim Aouissaoui nevű terrorista huszonéves, a rendőrök lelőtték, de a körülményekhez képest jól van. A kórházban arról beszélt, hogy Mohamed próféta születésnapja tiszteletére gyilkolt. A nevét az olasz vöröskereszttől tudja a francia terrorelhárítás. Az illegális migránst ugyanis a baloldali olasz kormány rendelkezései szerint az olasz hatóságok szabadon elengedték, és onnét Franciaországba ment.