Nem győzik a svéd hatóságok a Covid-tesztek kiszállítását

Horizontal People queue outside a shop selling Halloween costumes in central Stockholm on October 30, 2020, during the coronavirus (Covid-19) pandemic. - The Public Health Agency of Sweden has tightened their recommendations for five regions in Sweden due
Svédországban szigorodtak a távolságtartási szabályok
Vágólapra másolva!
Stockholmban négy napra felfüggesztik az ingyenes otthoni koronavírustesztek kiszállítását a rendszer túlterheltsége miatt - közölték a svéd hatóságok vasárnap.
Vágólapra másolva!

A skandináv ország lakosai már nyár óta interneten rendelhetnek olyan ingyenes készletet, amelynek segítségével az otthonukban is elvégezhetik a vírustesztet. Ez nagyon népszerűnek számít, ezért meglehetősen feltorlódtak mostanra a megrendelések. Jelenleg mintegy 16 ezren várnak kiszállításra a fővárosban.

Előbb ledolgozzák a várólistát

"Az otthoni teszteket rendelő emberek száma olyan élesen megemelkedett, hogy várólista alakult ki, amelyet le kell dolgoznunk" - írta közleményében az illetékes szerv.

Svédországban szigorodtak a távolságtartási szabályok Forrás: AFP/TT NEWS AGENCY/Amir Nabizadeh

Kiemelték, hogy ez semennyiben nem érinti az egészségügyi ellátórendszerben a páciensek és a dolgozók, illetve az idősotthonok lakóinak tesztelését. Svédországban a növekvő esetszám miatt az utóbbi hetekben szigorítottak a fizikai távolságtartásra vonatkozó ajánlásokon.