Önkéntesen karanténba vonult a svéd miniszterelnök

svédország koronavírus
Védőmaszkot nem viselő emberek sétálnak egy bevásárlóközpontban a Stockholm közelében fekvő Solnában 2020. október 30-án. Svédország öt régiójában szigorítottak a járványügyi ajánlásokon, miután az előző napon azonosították az eddigi legtöbb koronavírussal fertőzött személyt. Ugyanakkor a stockholmi kórházak COVID-19 részlegén sokkal kevesebb beteget ápolnak most, mint tavasszal, a járvány első hullámában.
Vágólapra másolva!
Önkéntesen karanténba vonult Stefan Löfven svéd miniszterelnök, mert környezetének egyik tagja találkozott egy koronavírus-fertőzött személlyel - jelentette be maga a kormányfő csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az illető, aki találkozott a később pozitív tesztet produkáló emberrel, nem fertőzött, de

orvosa tanácsára és a biztonság kedvéért a miniszterelnök és felesége is karanténba vonult.

- írta a 63 éves Löfven a Facebookon, hozzátéve, hogy a lehető leghamarabb teszteltetni fogják magukat a feleségével.

A kormányfő éppen a héten hívta fel a figyelmet arra, hogy az ország lakosságának 70 százaléka lakik olyan régióban, amelyben az új fertőzéses esetek száma rohamosan nő.

Az újonnan fertőzöttek országos száma sorozatban rekordokat ért el a napokban,

noha messze nem olyan súlyos a helyzet ott, mint Nyugat-Európa egyes országaiban.

Védőmaszkot nem viselő emberek sétálnak egy bevásárlóközpontban a Stockholm közelében fekvő Solnában 2020. október 30-án. Svédország öt régiójában szigorítottak a járványügyi ajánlásokon, miután az előző napon azonosították az eddigi legtöbb koronavírussal fertőzött személyt Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Amir Nabizadeh

Az embereket arra kérték a svéd hatóságok, hogy ha lehet, maradjanak távol a tömegeket vonzó helyektől, csak azokkal találkozzanak, akikkel egy háztartásban élnek, és dolgozzanak távmunkában.

A 10,3 millió lakosú Svédországban eddig 138 ezer fertőzéses esetet regisztráltak, és csaknem hatezer ember halt bele a koronavírusba.