Tűz ütött ki a chilei főváros egyik kórházának gyermekosztályán

chilei kórháztűz
Betegeket mentenek ki ápolók a santiagói San Borja Arrarian kórházból 2021. január 30-án.
Vágólapra másolva!
Szombat reggel 7 óra körül keletkezett a tűz a santiagói San Borja Arrarian kórház gyermek- és csecsemőosztályán, ahová hatalmas erőkkel vonultak ki a chilei tűzoltók - számolt be a Pledge Times hírportál.
Vágólapra másolva!

A santiagói ötemeletes egészségügyi intézetből, ahol főleg koronavírusos betegeket ápoltak, reggel 7-kor érkezett a segélyhívás arról, hogy tűz ütött ki a 3-ik emeleten található intenzív gyermekosztályon.

Perceken belül legalább ötven tűzoltó érkezett a kórházhoz több tucat tűzoltósági járművel, majd nem sokkal később a helyszínre vezényeltek száz katonát is,

hogy segítsék a kórház betegeinek evakuálását.

A lángokat szombat délutánra sikerült megfékezni, és az eddigi médiajelentések szerint nem tudnak áldozatokról és sérültekről.

Betegeket mentenek ki ápolók a santiagói San Borja Arrarian kórházból 2021. január 30-án. Forrás: MTI/AP/Esteban Felix

- nyilatkozta az egyik tűzoltóegység parancsnoka. A mentési folyamatok irányításába a helyszínen beszállt maga a chilei egészségügyi miniszter is. Enrique Paris elmondta, ő is úgy tudja, hogy sikerült mindenkit időben és épségben kihozni a kórházból.

Beteg csecsemőt mentenek ki ápolók a santiagói San Borja Arrarian kórházból, miután tűz ütött ki az épületben 2021. január 30-án. Forrás: MTI/AP/Esteban Felix

Még tart a kórház tüzetes átkutatása, és szakértők bevonásával vizsgálják, hogy mi okozhatta a hatalmas kórháztűzet, amelynek

füstjét több kilométeres távolságból is látni lehetett a chilei fővárosban szombat reggel.

A médiában is eddig csak találgatások láttak napvilágot, ahol leginkább valamilyen műszaki berendezés meghibásodására, rövidzárlatra gyanakszanak.