Gyereket szült egy transzgender férfi Franciaországban

Ali, a transzgender férfi
A várandós Ali.
Vágólapra másolva!
Első gyermekének, Salomének adott életet Ali, a francia transzgender férfi, aki 41 évvel ezelőtt lánynak született. A természetes úton kihordott transzgender terhesség a France Culture riportere szerint az első eset Franciaországban.
Vágólapra másolva!

Ali eredetileg lánynak született, és más keresztnevet is viselt, de elmondása szerint mindig is megkérdőjelezte, és elutasította a saját születése szerinti nemét és keresztnevét. Ali 26 éves korában kezdett el hormont - tesztoszteront - szedni, hogy elindítsa a nemváltás folyamatát.

A kezelés végén férfivá vált, de élve a törvény-adta jogával, megőrizte női szaporítószerveit.

Ami Ali szexuális orientáltságát illeti, az szerinte folyamatosan változik, „fejlődik" és a pillanatnak megfelelően „azt fogyasztja, amihez kedvet érez". Azt mondja, korábban a leszbikus nőket kedvelte, most pedig inkább a homoszexuális férfiakhoz vonzódik.

Mindenesetre Ali most teljes mértékben férfinek érzi magát, személyi igazolványában is „férfi" szerepel a „nő" helyett, és személyi száma 1-essel kezdődik a 2-es szám helyett.

Terhessége egyedülálló eset Franciaországban, mert 2017-ig, az addig hatályban lévő törvények miatt a transzgender emberek nem őrizhették meg szaporítószerveiket, kötelező sterilizáláson kellett átesniük, és le kellett mondaniuk a családalapításról. Azonban egy, az Emberi Jogok Európai Bíróságához benyújtott keresetet követően a bíróság a francia törvényt jogellenesnek mondta ki és hatályon kívül helyezte.

Azóta a transzgender férfiak és nők sterilizálása Franciaországban nem kötelező, természetes úton gyerekük lehet.

Ali és gyermeke apja, Francois a francia hadseregben ismerkedett meg egymással.

A várandós Ali. Forrás: WWW.FRANCECULTURE.FR

Francois és Ali is elismeri, hogy a kilenc hónap nem volt könnyű: mindenhol tekintetek kísérték őket, a különböző hivatalokban, vagy a szülést előkészítő tanfolyamon, köztereken, ahol az emberek utánuk fordultak.