Brutálisan megvertek egy 14 éves lányt és apját az andalúz rendőrök, hatalmas zavargás lett belőle - videó

Vágólapra másolva!
Linaresben (Jaén provincia, Andalúzia) letartóztattak két szolgálaton kívüli rendőrt, miután brutálisan megvertek egy férfit, és bántalmazták a vele lévő 14 éves lányát is - számolt be a spanyol sajtó. A rendőri erőszak miatt rendbontás alakult ki a városban.
Vágólapra másolva!

A történtekre péntek este hét óra körül került sor a helyi önkormányzat előtt. A közösségi médiás felvételeken az látható, amint több férfi nekiesett az utca közepén egy másik férfinak, aki a támadás következtében földre került, ahol ismét több ütést kapott. Míg többen megpróbálták szétválasztani a verekedőket, a megvert férfi 14 éves lánya sikoltozva segítséget kért, miután az egyik rendőr őt is megütötte, sőt, a földön fekvő édesapja segítségére sietett.

Utóbb kiderült, hogy az elkövetők szolgálaton kívül voltak, így a történtek után őrizetbe vették őket, jelenleg is a linaresi rendőrkapitányságon tartózkodnak. A helyi beszámolók szerint elvették tőlük fegyvereiket és jelvényeiket is, és fegyelmi eljárást indítottak ellenük.

A linaresi városi tanács "határozottan elítélte" az agressziót, egyúttal reményét fejezte ki, hogy lesz következménye az ügynek. A bántalmazott férfi orr- és szaruhártya-sérüléssel került a San Agustín de Linares Kórházba, 14 éves lánya megúszta kisebb sérülésekkel.

A rendőri erőszakot követően zavargások alakultak ki az andalúz városban. Miután a verekedő rendőrök vallomására várva tucatnyi ember telepedett le a helyi bíróság épülete előtt, biztonsági okokból átvitték őket egy rendőrkapitányságra. Ez nem tetszett az embereknek, akik az áthelyezés bejelentését követően összecsaptak a kivezényelt rendőrökkel, aminek során figyelmeztető lövések is eldördültek. A tiltakozók konténereket borítottak fel és gyújtottak fel, valamint kövekkel és más tárgyakkal dobálták a rendőröket.

Az Euro Weekly News tudósítása szerint nagyon feszült volt a helyzet, mivel a város tele volt dühös tiltakozókkal. Ezt jól mutatja, hogy rendőrautókkal és rohamrendőrökkel kellett elzárni a helyi rendőrséget az egyre növekvő számú tömeg elől.