Áruházi lövöldözés volt Coloradóban, tízen meghaltak, egy rendőr is van a halottak között

Gunman Opens Fires At Grocery Store In Boulder, Colorado GettyImageRank1 Color Image bestof topix Horizontal
Rendőri egységek érkeznek a King Soopers elé a lövöldözés után
Vágólapra másolva!
Tíz ember, köztük egy rendőr is életét vesztette hétfőn egy áruházi fegyveres incidensben az egyesült államokbeli Colorado államban - közölték a hatóságok. Az incidens a Denvertől mintegy 45 kilométerre északnyugatra lévő Boulder városában történt. A település a Sziklás-hegység keleti lábaitól nem messze fekszik.
Vágólapra másolva!

Maris Herold, a város rendőrparancsnoka egy esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy őrizetbe vették a gyanúsított férfit, aki a sebesülése miatt kezelésre szorul. A boulderi hatóságok Ahmad Al Aliwi Alissa néven azonosították a 21 éves gyanúsítottat, akit első fokon tízrendbeli gyilkossággal vádolnak. A hatósági sajtótájékoztatón közölték: egyelőre nem világosak az indítékai a férfinak. A lábán megsebesült Alissát kórházba szállították, ahonnan várhatóan még kedden egy megyei börtönbe szállítják - közölték a hatóságok.

A gyanúsított a Bouldertől 34 kilométerre található Arvada városában lakott, és

- mondta Herold, aki nem közölte Alissa állampolgárságát.

Az egyik amerikai hírtelevízió egy meg nem nevezett rendőrségi forrástól úgy értesült, hogy a támadó egy AR-15 típusú gépkarabélyból nyitott tüzet. A lövöldözés összesen tíz ember halálát okozta, köztük egy rendőrtisztét, aki az elsők között érkezett a helyszínre.

A boulderi rendőrség kora délután tett közzé riasztást a Twitteren, hogy fegyveres incidens zajlik a helyi King Soopers szupermarketben. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, s a helyszínre kommandósokat is vezényeltek.

Rendőri egységek érkeznek a King Soopers elé a lövöldözés után Forrás: AFP/2021 Getty Images/Chet Strange

Egy, az áruházból távozó férfi az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy lövéseket hallott és három, arccal lefelé a földön fekvő embert látott, kettőt az áruházi parkolóban, egyet pedig odabenn a bejárat közelében. Állapotukról azonban nem tudott semmit mondani. Egy, a világhálóra felkerült videón látszik a King Soopers áruház padlóján fekvő személy, és a felvétel elején feltehetően két lövés hallatszik.

Egy másik, az amerikai tévékben mutatott felvételen látszott az is, hogy a rendőrök kivezettek az áruházból egy hátrakötött kezű, középkorú félmeztelen férfit, akinek vér folyt a lábán, és mentővel elszállították a helyszínről.

A hetedik tömeggyilkosság

Ez volt eddig a hetedik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokban a szerint az adatbázis szerint, amelyet a legalább négy halálos áldozatot követelő lőfegyveres támadásokról vezet az AP hírügynökség, a USA Today című lap és a Northeastern University.

Előzőleg a déli Georgia államban március 16-án egy fegyveres támadó masszázsszalonokba belépve nyolc embert lőtt agyon, köztük hat ázsiai származású nőt.

A tavalyi évben - feltehetően az új koronavírus okozta járvány hatására - átmeneti nyugalom állt be a korábban rendkívüli módon elharapózott fegyveres támadásokban, és számuk az elmúlt több mint egy évtized legalacsonyabb szintjére esett vissza.